Devojke za prostituciju vrbovali putem oglasa za poslove sekretarica i promoterki: Reklamirali ih na "netu", a jednoj tražili otkazni rok!

10.02.2023

17:40

0

Aleksandar M. (36) i Jovana Š. (30), osumnjičeni su za trgovinu ljudima i posredovanje u prostituciji

Devojke za prostituciju vrbovali putem oglasa za poslove sekretarica i promoterki: Reklamirali ih na "netu", a jednoj tražili otkazni rok!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, Odeljenja za javni red i mir, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsili su Aleksandra M. (36) i Jovanu Š. (30), koji su osumnjičeni za trgovinu ljudima i posredovanje u prostituciji.


Oni su, kako se sumnja, vrbovali devojke putem internet oglasa za posao sekretarica i promoterki, obećavajući im visoku zaradu. Zloupotrebljavajući njihovo teško materijalno stanje, osumnjičeni su iznajmljivali stanove u kojima su se one bavile prostitucijom, bez mogućnosti da biraju klijente kojima su pružale seksualne usluge za novac, kao i bez mogućnosti da napuste posao.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu, navodi se u policijskom saopštenju.

Prema nezvaničnim informacijama, Aleksandar M. i Jovana Š. su od septembra do 7. novembra prošle godine na prevaru, a potom i pretnjom, vrbovali 26-godišnju devojku za prostituciju i seksualnu eksploataciju. Njoj su preneli da posao podrazumeva pružanje seksualnih usluga i saopštili cenovnik po kome će usluge naplaćivati, a onda su na jednoj internet stranici dali oglas za reklamiranje prostitucije.

Istražitelji sumnjaju da su žrtvu namamili da se upusti u prostituciju upravo putem oglasa objavljenog na Internet sajtu.

Profimedia
Ilustracija

Devojka nije imala pravo izbora klijenata i nije mogla da odbije agresivnog klijenta, jer su joj zapretili da će novac od odbijenog klijenta morati sama da nadoknadi. Kada je htela da prestane da se bavi prostitucijom, Aleksandar M. joj je tražio “otkazni rok” od 15 dana, ucenjujući je pozivima i SMS porukama, a uputio joj je i pretnje vezane za njenu porodicu.

Uhapšeni tandem osumnjičen je za krivična trgovina ljudima za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do 12 godina zatvora i posredovanje u prostituciji za koje se predviđa kazna od šest meseci do pet godina zatvora i novčana kazna.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike