Vrbovali devojke za prostituciju: Počelo suđenje grupi optuženoj za trgovinu ljudima u Novom Sadu

15.11.2022

21:57

0

Terete se da su zloupotrebom teških prilika vrbovali, držali i eksploatisali radi prostitucije pet ženskih osoba

Vrbovali devojke za prostituciju: Počelo suđenje grupi optuženoj za trgovinu ljudima u Novom Sadu
Prostitucija - Copyright Foto: Pixabay

U Višem sudu u Novom Sadu danas je održano pripremno ročište grupi optuženoj za trgovinu ljudima, a nastaviće se 29. decembra, kada će biti predloženi novi dokazi. Naredno ročište će kao i ovo današnje, biti zatvoreno za javnost.

Zbog sumnje da su trgovali ljudima, Više javno tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv Novosađana M. Đ. (48), E. R. (72) i G. V. (53), P. K. (37) iz Trstenika, koji se od hapšenja nalaze u pritvoru. Zajedno sa njima bio je uhapšen i Z. D. (54) državljanin Crne Gore, kojem je pritvor ukinut, i on se brani sa slobode.

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su zloupotrebom teških prilika vrbovali, držali i eksploatisali radi prostitucije pet ženskih osoba, radi pružanja seksualnih usluga u jednom klubu u Novom Sadu. Pretresima na više lokacija u Novom Sadu, Trsteniku i Sivcu, policija je pronašla informatičku opremu, mobilne telefone, novac i dokumentaciju koji ukazuju na pomenuto krivično delo.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je, podsetimo, 26. decembra prošle godine, donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv M. Đ, E. R. i G. V. zbog sumnje da su zloupotrebom teških prilika vrbovali, držali i eksploatisali radi prostitucije pet ženskih osoba, radi pružanja seksualnih usluga u jednom klubu u Novom Sadu. Na taj način su se bavili trgovinom ljudima, za šta je predviđena kazna od najmanje pet godina zatvora, dok su državljanin Crne Gore i P. K. iz Trstenika počinili krivično delo trgovina ljudima kažnjivo od tri do 12 godina zatvora.

U istrazi je saslušano pet devojaka, kojima je, u cilju zaštite žrtava seksualne eksploatacije, javni tužilac odredio status posebno osetljivog svedoka i one su svoje iskaze dale iz skrin-sobe novosadskog Višeg suda.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike