Isti stan dva puta goreo: Detalji požara u pirotskoj višespratnici

02.02.2023

23:15

0

Autor: Mi. S.

Uzrok prvog požara, po svemu sudeći, jeste opušak cigarete, a drugog će utvrditi dalja istraga

Isti stan dva puta goreo: Detalji požara u pirotskoj višespratnici
Policija i vatrogasci: Ilustracija - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić ATAImages/A.A.

U stanu na šestom spratu zgrade od deset spratova na uglu ulica Predraga Boškovića i Hajduk Veljka u Pirotu, u noći između srede i četvrtka, buknuo je požar. Povređenih, srećom, nije bilo, ali su se mnogi stanari nagutali dima pre nego što su uspeli da odu iz zgrade.

Vatrogasci su reagovali brzo i sprečili širenje vatre ka spratovima iznad i ispod, ali je pričinjena materijalna šteta velika.

U istom stanu koji pripada M. T., kako nezvanično saznajemo, manji požar desio se nekoliko časova ranije, po svemu sudeći izazvan opuškom od cigarete. Komšije su tada brzo primetile dim i vatru i pozvale vatrogasce, koji su stigli za par minuta i ugasili unutrašnjost stana.

Plamen je, nekoliko časova kasnije, ponovo buknuo, pa su vatrogasci opet došli i sa četiri vozila uspeli da obuzdaju stihiju. Gašenje je otežavalo to što su se vatrogasci zbog isključene struje kretali po mraku hodnicima višespratnice. Stanovi ispod onog koji je goreo oštećeni su zbog mlaza vode kojim je požar ugašen.

Prema kazivanju komišije iz solitera, M. T. je živeo sam u stanu, ima zdravstvene probleme i do pre mesec dana majka mu je bila živa. Posle njene smrti, on je ostao sam.

Uzrok požara biće utvrđen daljom policijskom istragom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike