Zapalio se dimnjak ili je buktinju izazvala varnica iz šporeta: Detalji stravičnog požara u Mokrinu, sin nije uspeo da spase majku!

29.01.2023

22:45

0

Autor: Mi. S.

"Majka je bila u kupatilu, Miodrag je pokušavao da uđe, ali nije mogao od dima", priča prvi komšija

Zapalio se dimnjak ili je buktinju izazvala varnica iz šporeta: Detalji stravičnog požara u Mokrinu, sin nije uspeo da spase majku!
Copyright Printscreen/Tanjug

Uzrok požara u kojem je jutros u Mokrinu kod Kikinde stradala Bojana M. (74), a njen sin Miodrag M. (47) zadobio teške telesne povrede, još nije poznat i u domenu je nagađanja. Prema nekim pretpostavkama, zapalio se dimnjak, jer je dim kuljao iz krova, a varnica je mogla da izbije i iz šporeta na čvrsto gorivo u jednoj od soba prizemne kuće u ulici Branka Radičevića broj 50.

Prvi komšija ispričao je za medije da je nekoliko minuta pre izbijanja požara pričao sa Miodragom.

 - Kad smo se razišli, ubrzo sam ga čuo kako zapomaže. Bilo je oko 8.40 sati. Miodrag je istrčao na ulicu, sa opekotinama, a iz krova je izlazio gust dim. Majka je bila u kupatilu, on je pokušavao da uđe, ali nije mogao od dima. Komšija preko puta i ja smo pozvali vatrogasce. Brzo su došla dva vozila – ispričao je novinarima komšija.

Bojana se, po svemu sudeći, ugušila u dimu, pa je Hitna pomoć koja je ubrzo stigla mogla samo da konstatuje smrt. Njen sin prevezen je u Opštu bolnicu u Kikindi, gde mu je ukazana pomoć, ali je ubrzo prebačen u Klinički centar Vojvodine u Novi Sad.

- Muškarac prema prvoj proceni, ima opekotine na oko 50 odsto površine kože. Ima opekotine po nogama, trbuhu, leđima, glavi i drugim delovima tela. Ima i inhalatorne, odnosno povrede pluća izazvane dimom i vatrom, pa je poslat u Klinički centar Vojvodine. Intubiran je, poslat je u stabilnom, ali, ipak, kritičnom stanju, zbog povrede pluća – rečeno je u Opštoj bolnici u Kikindi.

Bojana M. i njen sin Miodrag su noviji stanovnici Mokrina. Doselili su se pre oko dve godine iz Ruskog Sela kod Kikinde. Bojana, koja je bila penzioner, pored sina ima i ćerku, koja s porodicom živi u Mokrinu. Ona je majci i bratu, navodno, kupila stariju kuću u selu da bi joj bili bliže. Miodrag je radio u Crnoj Bari kod Čoke.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike