"Udarao sam ga sekirom kuda sam stigao": Živojin (73) do detalja opisao kako je ubio Živka (67) u kući u Rušnju

26.01.2023

10:27

0

Autor: M. B.

Ubistvo se dogodilo 21. februara prošle godine, u kući koja je ranije pripadala žrtvi, a koju je Nikolić otkupio na licitaciji

"Udarao sam ga sekirom kuda sam stigao": Živojin (73) do detalja opisao kako je ubio Živka (67) u kući u Rušnju
Živojin je optužen za ubistvo Živka u kući u Rušnju - Copyright 24sedam/M.S.

Živojin Nikolić (73), koji je optužen da je sekirom ubio Živka Đakovića (67) u Rušnju, juče je u sudu do detalja je ispričao šta se kobnog dana dogodilo.

Ubistvo se dogodilo 21. februara prošle godine, u kući koja je ranije pripadala žrtvi, a koju je Nikolić otkupio na licitaciji. Nikolić je optužen za teško ubistvo na svirep i podmukao način, a od avgusta prošle godine nalazi se u kućnom pritvoru.

Nikolić je tog dana u kući uveo struju i krenuo u stan i kad je kako je rekao hteo da zaključa vrata, pojavio se Đaković sa sekirom u desnoj ruci i belom kanticom sa motičicom.

- Gurali smo se tu i on je ušao i u hodniku ostavio kanticu. Govorio sam mu da nema prava da ulazi i pitao ga šta to radi i zašto preti da će me ubiti i pobiti mi porodicu i unuče - rekao je Nikolić, prenose Novosti.

On je naveo da je Đaković od njega tražio da gleda kamin i ormar gde su ostale njegove stvari i da ga je onda napao sekirom.

- Živko je u desnoj ruci držao kratku sekiricu i zamahnuo je na mene njome visoko iznad glave. Ja sam ga uhvatio za ruku i sekira je pala iza mojih leđa. Uplašio sam se za svoj život. Okrenuo sam se, uzeo sekiru i rekao mu: "Idi pogledaj ormar kad si već došao da gledaš". On je krenuo i ja sam iskoristio priliku i udario ga sa leđa iz sve snage tupim delom sekire po glavi. On je pao na levi bok i zaglavio se između trosedan i fotelje, a meni je pao mrak na oči, obnevideo sam i onda nasumično nastavio da ga udaram svuda kuda sam stigao, po telu, ramenima, rukama, nogama i ne znam koliko puta sam ga udario - ispričao je Živojin u sudnici.

Okrivljeni je naveo da se seća dobro samo svog prvog udarca, a ostalih ne. Naveo je da ga je udario kako bi ga povredio i onemogućio da mu uzme sekiru ili da ga opet napadne.

Nikolić je dodao da je, kad je video da Živko ne ustaje, razmišljao da zove Hitnu pomoć i policiju.

- Onda sam pomislio da će se stvoriti gužva, da će doći rođaci i komšije da me satru. Razmišljao sam šta da radim i rekao sebi, ma neću da zovem. Izašao sam, zaključao kuću i otišao autobusom u stan - dodao je on.

24sedam

Na pitanje sudije zašto je zaključao kuću, Nikolić je rekao "da neko ne uđe i dotuče Živka ako je živ i ustane". Na kostataciju sudije da u slučaju da je živ ne bi mogao da izađe, Nikolić je objasnio da ta zaključana vrata mogu iznutra da se otvore.

Sutradan je, kako je rekao, hteo da ide u Elektrodistribuciju da prenese struju na svoje ime, jer mu je bila usput do policije i onda da se prijavi policiji. Video je, dodao je, žandarmeriju u ulici i izašao je iz stana i predao se sa rukama podignutim u vis.

Na pitanje tužioca Nikolić je rekao da je Živko tvrdio da u kući ima velike pare i da mu je on onda govorio da zove policiju da dođe, pa da nađe te pare. Ta kuća je sada zapečaćena i u njoj niko ne živi.

- Kajem se što sam ga ubio i žao mi je, ali da vratim vreme ne mogu. Od kako sam kupio kuću 3. novembra 2016. godine on mi je stalno pretio, psovao me i oštećivao mi brave i katance. Zbog pretnji sam podnosio krivične prijave protiv njega. Komšije su me tada upozorile da sa njim uvek budem na rastojanju bar dva metra, jer je nožem "izbušio" nekog čoveka zbog preljube - rekao je Nikolić.

Podsetimo, komšije su za 24sedam nakon ubistva ispričale da je Nikolić kuću u Rušnju oblilazio jednom mesečno i da bi svaki put kada dođe, provocirao Živka. Komšija je za naš portal naveo da mu je rekao da to ne radi, jer je ovo Živku teško palo.

Komšija je takođe naveo da je pomagao Živku i njegovoj ženi nakon što su ostali bez kuće i primio ih kod sebe, a da je Živko nastavio da živi kod njih i nakon što mu je preminula supruga.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike