Vođa "škaljaraca" sniman dok umire: Snimak Jovana Vukotića u ropcu nađen kod Zvicerovog rođaka!

26.01.2023 | 07:20

Autor: Lj.K.

Svedok u optužnici naveo da je nakon ubistva jedna osoba veoma pomno snimala Vukotića kako umire

Copyright MUP

Posle višemesečne uspšene istrage policije, tursko tužilaštvo podiglo je optužnicu za ubistvo vođe škaljarskog klana Jovice Vukotića u Istambulu, a mnogi značajni dokazi o ovoj, ali i nekim drugim likvidacijama, nađeni su upravo kod organizatora atentata, Radoja Živkovića Žutog, blsikog saradnika odbeglog vođe “kavčana” Radoja Zvicera.

Živković, koji je u Istambulu uhapšen sa još nekoliko crnogorskih, ali i turskih kriminalaca, sa kojima je mesecima pripremao ovo ubistvo, angažovao je jednu osobu da snima telefonom kako Vukotić umire nakon što je u njega pucano.

Prema navodima turskih medija, u njegovom telefonu pronađeni su dokazi koji pokazuju da je osoba čiji identitet tokom istrage nije otkriven snimala umirućeg Vukotića i poslala snimak.

Printcreen/ sozcu.com.tr
Radoje Živković Žuti po Zvicerovom nalogu organizovao ubistvo Vukotića

- Svedok je u optužnici nveo da je nakon ubistva jedna osoba veoma pomno snimala Vukotića kako umire mobilnim telefonom. Ova osoba nije bila slučajni prolaznik, već je osumnjičena da je slike i snimke poslala ubicama i naručiocima zločina. Međutim, identitet te osobe zasad nije otkriven - preneli su turski mediji. Podsetimo, istragom je utvrđeno da su vođe kavačkog klana ubistvo Vukotića u Turskoj platile milion i po evra.

Na dan ubistva, 8. septembra 2022. godine, nekoliko minuta pre ubistva Vukotića, Radoje Živković je preko GPS postavljenog u automobilu u kom je bio Vukotić, na svom telefonu pratio njegovo kretanje preko aplikacije .Na njoj je pisalo i čak kojom se brzinom automobil kreće - navode turski mediji.

var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2022/09/01/64c4e9adb45738d81958c037/uhd/64c4e9adb45738d81958c037.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9adb45738d81958c037",poster:"https://cdn.brid.tv/live/partners/20325/snapshot/1103920_th_1663930986.jpg",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

Vukotić je ubijen dok je s trudnom suprugom Mašom M. i njihovom maloletnom ćerkicom bio u automobilu na auto-putu, pošto su završili kupovinu u tržnom centru. Dvojica muškaraca na motoru prošla su pored njih i ispalila hice. Policija je istog dana uhapsila Vukotićevog vozača Emra K. jer je on, dok su Vukotića vozili u bolnicu, polomio dva telefona i pokušao da ih sakrije, a prethodno obrisao sve poruke sa aplikacija Vocap i Signal.

Nepune dve nedelje nakon ubistva Vukotića istražiteljima je stigao mejl u kom je bilo navedeno da je ubistvo izveo kavački klan, kao i da se Radoje Živković nalazi u Istanbulu. Nepoznati pošiljalac je napisao i ko ga je skrivao pa je on brzo uhapšen, a u sobi u kojoj je boravio pronađena su dva telefona.

BONUS VIDEO

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam