Šok na carini: Šofer "na steroidima" i putnica sa antidepresivima

02.10.2020

12:04 >> 12:16

0

Šok na carini: Šofer "na steroidima" i putnica sa antidepresivima
Copyright Zaplenjeni lekovi na Horgošu Foto: Uprava carina

Carinici su juče u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Horgoš, sprečili krijumčarenje gotovo 1.000 tableta različitih steroida i psihoaktivnih lekova skrivenih u prtljagu troje putnika, saopštila je Uprava carina.

Sinoć oko 20 časova je prilikom redovne izlazne kontrole autobusa bugarskih registarskih oznaka, kojim je pored tri vozača iz Bugarske ka Nemačkoj putovalo još 14 putnika, otkriveno 600 tableta sintetičkog testosterona.

Zaplenjeni psihoaktivni lekovi u bugarskom autobusu Foto: Uprava carina

Navodi se da je kartonska kutija sa 600 tableta anaboličkih steroida „turinabol“ i „stromba“ pronađena među koferima i torbama u prtljažnom delu autobusa.

Ispostavilo se da je ka Nemačkoj imao nameru da ih prokrijumčari jedan od tri vozača autobusa, 39-godišnji bugarski državljanin, protiv kojeg će biti pokrenut prekršajni postupak.

Nekoliko sati ranije je za detaljan pregled na izlazu iz zemlje izdvojen i autobus bugarskih registarskih oznaka koji je saobraćao iz Sofije ka Londonu.

Tom prilikom je u torbi jedne putnice pronađeno 165 tableta antipsihotika „fluanksol“ i 100 tableta antidepresiva „deanksit“, uz koje bugarska državljanka nije imala adekvatnu medicinsku dokumentaciju.

U prtljagu još jedne putnice istog autobusa koja takođe nije mogla da pokaže nikakvu medicinsku dokumentaciju na osnovu koje bi mogla da preko granice sa sobom nosi lekove koji sadrže psihoaktivne supstance, pronađeno je 86 tableta antidepresiva „cipraleks“ i „klonareks“.

S obzirom da je reč o lekovima koji sadrže psihoaktivne supstance, oni su odmah po otkrivanju trajno oduzeti, dok je policija protiv navedenih putnika pokrenula krivične postupke.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike