Lovac iz Pirota koji je ranio dečaka (14) pušten da se brani sa slobode: Dečak i dalje u UKC Niš

24.01.2023

14:25

0

Autor: M.M.

On uhapšen dan nakon incidenta i određeno mu je zadržavanje do 48 časova zbog sumnje da je počinio teško delo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnost

Lovac iz Pirota koji je ranio dečaka (14) pušten da se brani sa slobode: Dečak i dalje u UKC Niš
Copyright Pixabay

Lovac D.I. (58) iz Pirota, koji je uhapšen je zbog sumnje da je 8. januara u lovu ranio trinaestogodišnjeg dečaka, posle saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Pirotu pušten je da se u daljem toku postupka brani sa slobode jer Osnovni sud u ovom gradu nije prihvatio predlog tužilaštva da mu se odredi pritvor.

On uhapšen dan nakon incidenta i određeno mu je zadržavanje do 48 časova zbog sumnje da je počinio teško delo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti, nakon čega je u pomenutom roku priveden u OJT Pirot na saslušanje. Nakon saslušanja pušten je da se brani sa slobode.

U Osnovnom sudu u Pirotu rečeno je za Telegraf da osumnjičenom lovcu nije određen pritvor, ali da mu je izrečena druga mera koja bi trebalo da obezbedi da ne utiče na svedoke.

- Rešenjem Osnovnog suda osumnjičenom je određena zabrana prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa svedocima, pri čemu je osumnjičenom zabranjeno prilaženje svedocima na 50 metara od njih i bliže. Osumnjičeni je upozoren da se prema njemu može odrediti teža mera ako prekrši izrečenu zabranu prilaženja, sastajanja i komuniciranja, te je određeno da će mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja trajati dok za to postoji potreba, a najduže do pravnosnažnosti presude, odnosno do upućivanja osumnjičenog na izdržavanje krivične sankcije koja se sastoji u lišenju slobode, s tim što je sud dužan da svaka tri meseca ispita da li je trajanje mere opravdano. Kontrolu primene mere zabrana prilaženja, sastajanja i komuniciranja, vrši Policijska uprava Pirot - izjavila je portparol Osnovnog suda u Pirotu Miljana Veljković.

Profimedia
 

Ona je kazala da se tužilaštvo nije žaillo na odluku o odbijanju predloga za pritvor.

Dečak (14) je 8. januara bio u lovu sa ocem, a ranjen je u ataru sela Vlasi kod Pirota. Najverovatnije je u pitanju bio hitac iz sačmare.

Prema prethodnim navodima niškog Univerzitetskog kliničkog centra dečak je zadobio prostrelnu ranu u predelu butine i bedrene kosti i povredu glave, grudnog koša i abdomena.

Prostrelne rane koje je zadobio prvo su zbrinute u bolnici u Pirotu nakon čega je prebačen u UKC gde je zbog povreda grudnog koša, od strane grudnog hirurga urađena torako- drenaža, a potom su, iste večeri sanirane operativno i neurohirurške povrede glave.

Dečak se i dalje nalazi na lečenju u intenzivnoj nezi u UKC Niš, a njegovo trenutno stanje je stabilno.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike