Kako se Lidija branila u policiji: Tvrdi da je već mrtvu bebu stavila u zamrzivač

24.01.2023

08:15

0

Sumnja se, međutim, da je beba rođena živa i da ju je majka ubila, što bi trebalo da potvrdi obdukcija

Kako se Lidija branila u policiji: Tvrdi da je već mrtvu bebu stavila u zamrzivač
Copyright Prinstcreen/Facebook/Lidija M

Lidija M. (47) čiji je suprug pronašao telo bebe u njihovoj kući u zamrzivaču, priznala je u policiji da se krišom porodila u kući i da je beba rođena mrtva, pa ju je sakrila u zamrzivač.

Sumnja se, međutim, da je beba rođena živa i da ju je majka ubila, što bi trebalo da potvrdi obdukcija.

Lidija M. je u policiji u Zemunu, piše "Kurir" priznala preksinoć da se pre nekoliko meseci porodila u kući krijući to od muža i četvoro dece. Izjavila je da nije znala šta da radi s mrtvom bebom, pošto niko nije znao da je trudna, pa je odlučila da sakrije leš.

Međutim, postoji sumnja da je beba zapravo rođena živa i da ju je majka odmah po porođaju ubila, pa se sad čekaju rezultati obdukcije.

Sumnja se da je Lidija M. lišila života svoje novorodjenče nepoznatog pola na taj način što je nakon što se porodila na podu kupatila u kući na navednoj adresi, novorođenče zajedno sa posteljicom umotala u peškir, a potom stavila u više pvc kesa, i zatim u zamrzivač u kući bivšeg supruga, stoji u saopštenju Tužilaštva. 

Lidija je, inače, ubrzo napustila muža i decu, a za mrtvu bebu saznalo se tek prošle nedelje, kad je njen muž slučajno pronašao leš novorođenčeta u zamrzivaču. Usledila je potraga za Lidijom koja je ubrzo pronađena i privedena na saslušanje u policiju.

Lidiji je određeno zadržavanje do 48 sati, dok ne bude završena obdukcija bebe.

- Tužilaštvo će nakon toga odlučiti o eventualnoj kvalifikaciji krivičnog dela, ali ukoliko se obdukcijom dokaže da je beba umrla nasilnom smrću, Lidija će sasvim sigurno odgovarati za ubistvo - objašnjava izvor.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike