Fristajler potonuo, a pre nekoliko godina je goreo: Ovo su incidenti koji se godinama dešavaju na beogradskim splavovima (FOTO/VIDEO)

03.01.2023

18:40

0

Autor: R.M.

Proteklih nekoliko godina najčešći incidenti koji su se dešavali sa splavovima bili su požari

Fristajler potonuo, a pre nekoliko godina je goreo: Ovo su incidenti koji se godinama dešavaju na beogradskim splavovima (FOTO/VIDEO)
Deo splava "Fristajler" potpuno potonuo - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Potonuće splava "Fristajler" u novogodišnjoj noći samo je jedan od niza incidenata koji su se prethodnih godina dešavali sa beogradskim splavovima. 

Tako su na njima vrlo često izbijali požari, pa je čak i sam "Fristajler" čak dva puta goreo. 

Napravili smo kratku retrospektivu svih incidenata koji su se dešavali na beogradskim splavovima prethodnih godina.

Januar 2014. - Splav Pirana zapalio se vatrogascima je to dojavljeno u ranim jutarnjim časovima. Srećom, na splavu nije bilo nikoga a vatrogasci su morali da iseku metalna vrata na splavu kako bi ušli. Najgore je što su se na splavu nalazile plinske boce, ali su vatogasci uspeli da spreče veći incident.

Maj 2015. - Splav „Mala Kolubara“, koji se nalazi između mosta Gazela i Starog savskog mosta, delimično je potonuo u reku prilikom svečanog otvaranja. Srećom, svi gosti, njih oko stotinu, uspeli su na vreme da izađu i niko nije povređen.

Januar 2016. - izgoreo je splav "Olimpik" koji se nalazio ispod Brankovog mosta. Srećom, nije bilo povređenih a vatrogasci su uspeli da spase splav od većih posledica.

Avgust 2016. - Jedna osoba je povređena u velikom požaru koji je zahvatio jedan od privatnih splavova na Čukaričkom rukavcu kod veslačkih klubova, nedaleko od mosta na Adi. Povređena osoba prevezena je sa opekotinama na VMA

Januar 2017. - Nesreća se dogodila na splavovima iza hotela Jugoslavija kada je santa leda udarila u splav "Akapulko" i pokidala sajle kojima je bio vezan za obalu. Splav se nakon toga otkačio i udario u susedni splav "Amforu". Inače, to se desilo za pravoslavnu novu godinu a sreća je da se niko nije povredio.

Februar 2017. - Dvojica napadača došla su sa leve strane splava "Fristajler" i bacila nekoliko zapaljivih materija. Jedna strana splava je potpuno izgorela, ali je sreća da u tom trenutku na splavu nije bilo nikoga. Jedan od očevidaca je potvrdio da je požar podmetnut, a radnik koji čuvao splav se u poslednjem trenutku spasio.

Nakon što su "napali" "Fristajler", ljudi u čamcu su se spustili do kluba Tilt i onda bacili eksplozivnu napravu.

Tanjug/Miloš Milivojević
Splav Fristajler potonuo za Novu godinu

Decembar 2017. - Splav "Suvenir" u Bloku 44 potpuno je potonuo, a samo brzom reakcijom vlasnika izbegnuta je tragedija! Voda je počela da prodire oko 15 časova na splav, a samo dva sata kasnije splav je potpuno potonuo. Srećom, svi su uspeli da izađu pa je incident protekao bez posledica.

Januar 2020. - Više vatrogasnih ekipa gasilo je u ponedeljak uveče veliki požar na Novom Beogradu, kod Bloka 45, na Savskoj obali. U velikom požaru koji je izbio nešto posle 17 časova, izgorela su četiri splava firme "Cunami".

Avgust 2022. - Od udara groma zapalio se splav kod Šljunkare, na makiškoj strani Save.  

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike