Ugledni advokat i nekadašnji sudija napadnut na Kalemegdanu: "Jedva sam preživeo! Povređena mi je glava i gotovo oduzeta leva ruka"

14.01.2023

15:28

0

Miroslava Todorovića napala dvojica mladića u nameri da ga opljačkaju, a za 24 sedam ispričao je detalje

Ugledni advokat i nekadašnji sudija napadnut na Kalemegdanu: "Jedva sam preživeo! Povređena mi je glava i gotovo oduzeta leva ruka"
Miroslav Šera Todorović jedva preživeo napad - Copyright Printscreen/Youtube/Jutarnji Program TV Happy

Poznati beogradski advokat i nekadašnji sudija u Palati pravde Miroslav Šera Todorović napadnut je, sinoć oko 19.30 sati, kako 24sedam saznaje, na beogradskom Kalemegdanu. On je pretrrpeo teške povrede glave, a na njega su u nameri da ga opljačkaju nasrnula dvojica mladića.

Todorović, koga smo našli dok je čekao lekarsku pomoć u Domu zdravlja, kaže da mu je oduzeta i leva ruka, kao i čitava ta strana tela.

- Jedva sam preživeo. Šetao sam, kao i svake večeri, svojom redovnom turrom, jer sam dijabetičar. U trenutku kada sam se od Kule Nebojše stepenicama penjao prema gornjem gradu odjednom sam osetio snažan udarac otpozadi po glavi. Pao sam i rasekao se. Video sam dvojicu mladića. U tom momentu, drugi mladić me je snažno šutnuo nogom u glavu. Koliko je udarac bio jak, svedoči i šara od patike koja mi je ostala kao ožiljak na glavi - priča Todorović za 24sedam.

Prema njegovim rečima, napadači su sve vreme vikali "Daj pare, daj pare".

- Kod sebe sam imao oko 500 evra i dao bi ih im, ali nisam mogao da se pomerim. Bio sam na zemlji. Počeo sam da zapomažem i dozivam "U pomoć". Video sam da je gore iznad treći mladić sve posmatrao i očigledno je neko naišao, pa su napadači počeli da beže. Nisu uspeli da uzmu novac, a ja sam se jedva posle toga odvukao do kuće - kaže Todorović za naš portal.

Sedam dana u komi

Ugledni advokat kaže i da je pretrpeo potpuni šok zbog svega što mu se dogodilo. Vraćale su mu se slike iz ranijih napada.

- Potresen sam i potpuno u šoku. Neposredno pred ubistvo novinara Slavka Ćuruvije prvo sam ja napadnut. Sedam dana proveo sam tada u komi. Mislio sam samo "Ne opet" - kazuje Todorović.

Printscreen/Youtube/Jutarnji Program TV Happy
Miroslav Todorović

U decembru 2000. godine, Miroslava Todorovića oteo je bio i "zemunski klan".

- Crkvenjakov me je pozvao da budem gost na TV na nekom okruglom stolu na kome su učestvovali Zoran Živković, tada savezni ministar unutrašnjih poslova, profesor Živojin Aleksić, Nikola Barović. U toku razgovora sam pravio paralelu između legalnog i ilegalnog pravosuđa. Rekao sam da je legalno pravosuđe jalovo, kilavo i nenefikasno. Potom sam pomenuo da imamo i ovo ilegalno gde se presude i egzekucije donose brzo. To je sud mafije. I rekao sam da oni imaju i privatne zatvore koji se nalaze u Surčinu i Zemunu. I to je bio razlog zbog koga sam umalo izgubio glavu - prisetio se Todorović.

Oteli ga i "zemunci"

Otmica se, potom, dogodila u sudu i samo je, kako kaže, došla ekipa i pokupila ga, a da niko nije prišao da mu pomogne.

Printscreen/YouTube/Kopernikus
Miroslav Todorović

- Došli su po mene jer sam rekao da imaju te privatne zatvore. Odveli su me u Šilerovu, smestili u dnevnu sobu u jednu fotelju. Prvo mi je rekao Dušan Spasojević da sam loš sudija jer sam ga, kako kaže, osudio za prevaru koju nije izvršio, a oslobodio za sva druga dela koja jeste učinio. Ponudio me je, potom, viskijem. Rekao mi je da nisam dovoljno visok i da moram da porastem još koji santimetar. E zbog toga su me stavili u neku spravu i počeli da me rastežu. Razmišljao sam da se pobunim, da se branim. Racionalno je bilo da odugovlačim vreme, dok ne dođe neki spasonosni trenutak. I on se i dogodio. Kako je Zoran Đinđić saznao da sam ja u Šilerovoj to ne znam, ali znam da me je on spasao - tvrdi Todorović.

Pre nego što su ga oslobodili, kako kaže, terali su ga da pliva u bazenu bez vode.

- Jedan od njih me pitao kako plivam. Ja sam im rekao da se plašim vode, na šta su mi oni rekli da ne treba da se bojim, jer oni imaju suv bazen. I šta ću, plivao sam u bazenu bez vode. Nisu me tukli, ali su igrali ruski rulet. Malo pištoljem škljocnu par puta pored mog uva, okreće se burence – seća se nemilih scena ugledni advokat i sudija.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike