Kradu, varaju i vode narko-klanove: Krimi-trudnice iz Srbije hapšene širom Evrope

04.10.2020

17:00 >> 18:28

0

Ksenija K. saslušana je pre nekoliko dana na zahtev Amerike zbog sajber-prevare teške 70 miliona. Ona nije jedina Srpkinja koja je trudna završila iza brave

Kradu, varaju i vode narko-klanove: Krimi-trudnice iz Srbije hapšene širom Evrope
Copyright Foto: Profimedia /Printscreen

Ksenija K. koja je pre nekoliko dana saslušana u Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu zajedno sa još 10 osumnjičenih povodom moldbe SAD za njihovo izručenje zbog digitalne prevare kojom su pribavili 70 miliona dolara, nije jedina Srpkinja koja je završila iza rešetaka u blaženom stanju. Trudne Srpkinje kao deo kriminalnih grupa hapšene su u inostranstvu, kao i u našoj zemlji, zbog različitih krivičnih dela, od krađa, do dilovanja narkoticima.

Mediji su pisali da je Nišlijka Ksenija K., rodom sa Filipina, trenutno u devetom mesecu trudnoće i da se nalazi u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu. Iza rešetaka istim povodom završilo je još 10 osoba, među kojima je i njen suprug. Oni se sumnjiče da su kao organizovana kriminalana grupa od 2011. godine do jula ove godine, učestvovali u stvaranju, promovisanju i organizaciji najmanje 16 lažnih investicionih platformi koristeći se internetom i onlajn veb stranicama, čime su pribavili protivpravnu imovinsku korist od preko 70 miliona dolara.

Porodilja na čelu narko-bande u Španiji

Policija pronašla 12.600 stabljika kanabisa
Guardia civil

Španska policija razbila je u Kataloniji kriminalnu grupu koja se bavila međunarodnom trgovinom marihuane. U akciji nazvanoj” Karibi” uhapšena je 31 osoba i razotkriveno je 12 laboratorija za drogu, kojim je upravljala 37-godišnja Srpkinja. Prema pisanju tamošnjih medija žena je nedavno postala majka i imala je snažan uticaj na kriminalnu grupu.

Španska policija je prošle nedelje saopštila da je na razotkrivenim plantažama u zatvorenim prostorima pronašla čak 12.600 stabljika kanabisa i 190 kilograma sasušene marihuane. Zaplenjeno je i 50.000 evra u gotovini.

Hapšenja su izvedena u primorskim gradovima Barseloni i Taragoni . Prema pisanju španskih medija, uglavnom se radi o Srbima kod kojih su pronađeni lažni hrvatski i slovenački pasoši. Osim Srba, pod istragom je još pet državljana Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Ujedinjenog Kraljevstva i Španije.

Uhapšena zbog marihuane, porodila se u zatvoru u Beču

Profimedia

Grupa od 21 Srba u maju 2018. godine bila je uhapšena u Beču zbog uzgoja i prodaje marihuane u Beču i Donjoj Austriji. Među uhapšenima bile su i dve žene, od kojih je jedna zatrudnela pred odlazak u zatvor, gde je rodila bebu.

Trudnica je tvrdila da je samo zbog ljubavi dospela do jedne plantaže, jer je tamo čistila i kuvala svom partneru, a rekla da nikada nije ni imala dodir sa marihuanom. Ona je dobila čak četiri godine zatvora, jer sudija nije poverovao u njenu priču.

Jedan od advokata osuđenih Slaviša Žeželj rekao je prošle godine Tanjugu da je kazna izrečena ženi je posebno teška, jer će joj, pošto je kazna duža od tri godine, vlasti oduzeti dete. Preneo je da je žena potrešena i da se plaši za svoje dete.

Ova grupa je osuđena na ukupnu kaznu od 75 godina zatvora, a pojedinačno kazne se kreću od pet do sedam i po godina. Oni su najpre bili optuženi za uzgoj pola tona marihuane, ali je presuda ipak doneta na osnovu znatno manje količine.

Trudna Jovana bila na čelu grupe dilera heroina

Mesec dana nakon gorepomenutog slučaja, ukupno 13 Srba uhapšeno je u našoj zemlji i Austriji zbog distribucije heroina u Beču. Mediji su pisali da su organizatori ove velike grupe dilera bili Zoran N. i njegova devojka Jovana N., koja je tada bila u sedmom mesecu trudnoće. Njih dvoje kao i još jedan osumnjičeni uhapšeni su u Zemunu, dok je u Austriji uhapšeno još deset osoba osumnjičenih da se se za njih bavili preprodajom ovog narkotika.

U akciji srpske i austrijske policije u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, zaplenjeno je čak 1,5 kilograma čistog heroina, kao i 22 kilograma „paracetamola“, koji se obično koristi za mešanje sa heroinom pre ulične prodaje. Kod uhapšenih nađena je i manja količina kokaina i marihuane, ali i pištolj i pazar od prodaje narkotika – suma od čak 20.300 evra, saopštio je tada MUP.

Trudnica uhapšena zbog krađa u Italiji

Trudna Srpkinja J. D. (31) uhapšena je u junu 2017. godine u Italiji zbog krađa. Italijanski mediji pisali su tada da je uhapšena kad se kao gost prijavila u hotelu u mestu Dijano Marina, gde je došla sa porodicom. S obzirom na to da je ostavila pasoš na recepciji,  on unet u sistem na kompjuteru koji je povezan sa sistemom italijalnske policije, registrovao je da se njeno ime nalazi na listi osoba za kojima je raspisana poternica.

Trudnica je uhapšena kad je s porodicom krenula u šetnju ka lokalnoj katedrali. Tamošnji mediji pisali su da je J. D. bila akter brojnih krađa na relaciji Rim-Venecija-Milano-Torino, za koje je osuđena na četiri godine, sedam meseci i 20 dana zatvora.

U petom mesecu trudnoće obijala stanove u Beogradu

Profimedia

Samanta N. i Zorica J. uhapšene su u julu ove godine zbog sumnje da suobile devet stanova na Starom Gradu i odnele vredne stvari. Mediji su tada pisali da je jedna od uhapšenih obijačica stanova tada bila u petom mesecu trudnoće.

Mediji su pisali da je kod Samante su pronađeni ključ, 2 odvijača, 1.350 evra, skupoceni ručni satovi vrednosti oko 15.000 eura, zlatni nakit. Kod Zorice je nakon hapšenja pronađeno 500 evra i 7.000 din. Iz jednog od obijenih stanova uzele su 25.000 evra.

Njih dve stanove su obijale na taj način što su lomile cilindar vrata, a nakon pljačke vraćale su ga na svoje mesto, kako bi prividno izgledalo da je sve u redu. Na rukama su nosile nazuvice.

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike