Stevan u Zemunu ubio Igora i pogodio još dvojicu: Kasnije i sam dva puta ranjavan!

10.01.2023

07:20

0

Stevan Vukobratović hicima iz pištolja ubio Igora Stojina i ranio još dvojicu momaka

Stevan u Zemunu ubio Igora i pogodio još dvojicu: Kasnije i sam dva puta ranjavan!
Zgrada u Zagorskoj 12 u kojoj je ranjen Stevan Vukobratović - Copyright Printscreen/Google Maps/ATA Images

Igor Stojin ubijen je u krvavom obračunu koji se pre tačno 25 godina dogodio na okretnici autobusa na linijama 18 i 83 u Bačkoj ulici u Zemunu. Njegov ubica Stevan Vukobratović i sam se kasnije našao na meti napadača

Tog 10. januara 1998. godine na autobuskoj okretnici, najpre verbalno, a potom i fizički, sukobila su se četvorica mladića. Devetnaestogodišnji Stojin je ubijen hicima iz pištolja, a dvojica momaka su teško ranjena. Ubica, tada dvadesetsedmogodišnji Stevan Vukobratović, pokušao je posle zločina da pobegne, ali je brzom intervencijom policije uhapšen.

Posle ovog ubistva, Vukobratović se i sam dva puta našao na meti napadača. Kao četrdesetšestogodišnjak teško je ranjen 14. janura 2016. godine, oko 18 sati, u pucnjavi u  prizemlju višespratnice u Zagorskoj ulici broj 12 u Zemunu.

Nekoliko sekundi pre napada, Vukobratović je parkirao "audi A2" ispred zgrade. Krenuo je prema ulazu, ali je za njim išao nepoznati napadač. On je u ulazu zgrade pucao u leđa Vukobratovića. Ispaljeno je šest metaka, od kojih su ga dva pogodila u levu stranu leđa i butinu.

Stanari Zagorske ulice ispričali su novinarima da je pucnjavu pratila vriska i galama. Ipak, niko od njih, kako su rekli, ništa nije video, niti su primetili napadača i žrtvu.

Vriska pre zločina

Komšije su tvrdile da ne znaju šta se tačno dogodilo, jer se pucnjava dogodila u sporednom ulazu u zgradu, gde postoji samo prilaz za osobe sa invaliditetom, pa i nema mnogo prolaznika.

- Nisam čuo pucnje, ali sam čuo dreku i vrisku. Neko mi je rekao da je navodno video kad je jedan muškarac istrčao iz zgrade odmah posle toga, možda je to bio napadač - rekao je novinarima jedan od komšija.

Profimedia
Policijski uviđaj: Ilustracija

On je dodao da, koliko zna, Vukobratović je tu odnedavno živeo kao podstanar, ali da ga ne zna lično. Na lice mesta došao je veći broj policajaca, koji su nekoliko sati radili uviđaj, a pokrenuta je i potraga za napadačem koji do danas nije uhapšen.

- Svašta se za njega pričalo, pored ostalog i da je umešan u poslove sa drogom. Koliko znam, on je i ranije zbog toga ranjavan - rekao je jedan komšija iz okolnih zgrada.

Debeo dosije

Stevan Vukobratović je u svesnom stanju prevezen na odeljenje reanimacije u Urgentni centar u Beogradu, gde mu je ukazana pomoć. Njegovo zdravstveno stanje ocenjivano je kao teško, ali nije bio životno ugrožen i uspeo je da se oporavi.

Vukobratović je stari znanac policije i ima podebeli dosije, u kojem su i krivične prijave za ubistvo Igora Stojina, silovanje, posedovanje i prodaja droge i krađe i razbojništva.

Na meti naoružanih napadača, Vukobratović se našao i nekoliko godina ranije. Tom prilikom pucano je na njega, ali je prošao bez težih povreda. Policija je tada sumnjala da se vatreni obračun dogodio zbog neraščišćenih računa oko trgovine drogom.

- Pacijent je primljen s povredama opasnim po život i on se trenutno nalazi u operacionoj sali - rekli su u bolnici neposredno po prijemu Vukobratovića.

Posle ranjavanja u Zagorskoj ulici, Vukobratović je izjavio policiji da ne zna ko je pucao na njega, budući da nema neprijatelje. Malo je verovatno da ne zna ko ga je ranio, pa se ovakav njegov stav tumačio kao odbijanje saradnje sa policijom.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike