"Sekunde su je delile od smrti" Ispovest čoveka koji je spasio život komšinici u Nišu - Muž ju je davio pred šestogodišnjim sinom!

06.01.2023

09:55

0

Autor: 24sedam

D. S. se sumnjiči za krivično delo ubistvo u pokušaju

"Sekunde su je delile od smrti" Ispovest čoveka koji je spasio život komšinici u Nišu - Muž ju je davio pred šestogodišnjim sinom!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Bivši muž davio ju je plastičnom vezom, dok je bespomoćno ležala na podu. Sve to u prisustvu njihovog šestogodišnjeg sina, koji je prestravljen i očajan šutirao oca - opisuje Saša R. užas kojem je prisustvovao 12. novembra u hodniku zgrade u kojoj živi, kada je od sigurne smrti spasao komšinicu S. S. (32).

D. S. (35) se sumnjiči da je nakon verbalne rasprave rukama davio svoju suprugu i stezao joj plastičnu vezicu oko vrata. Kada su komšije to čule, izašle su u hodnik, odgurnule su ga, pozvale policiju i hitnu pomoć. D. S. je pobegao, ali je ubrzo uhapšen na ulazu u Svrljig. Daljim radom utvrđeno je da je bio pod dejstvom psihioaktivnih supstanci.

Njemu je potom određen pritvor, a povređenoj ženi ukazana medicinska pomoć.

Jedan od komšija koji su pritrčali u pomoć ženi, Saša R., priča za Novosti da čim je tog dana ušao u svoj stan, koji je na petom spratu, čuo povike i galamu u hodniku zgrade.

- Jedna komšinica je došla i zamolila me da pomognem komšinici S. S., jer ima problem sa mužem - rekao je on i dodao da su, kada su strčali do ulaza, zatekli scenu od koje i sada ponekad ne može da zaspi.

Sin ovog bračnog para ga je, kako kaže, pogledao i rekao: "Molim te, pomozi mojoj mami".

- Prišao sam, zgrabio nasilnika i svom snagom ga odgurnuo. Ne sećam se da li sam mu nešto rekao. On je istrčao, seo u automobil i pobegao. Kada sam joj prišao bila je modra u licu, nije disala, nije davala nikakve znake života. Sekunde su je delile od smrti. Vezica je bila i dalje čvrsto oko vrata - priča Saša.

U međuvremenu je, kako je dodao, naišao još jedan komšija.

- Podigli smo joj ruku, jedanput, drugi put, ali ništa. Kao da je mrtva - dodao je Saša i ispričao da je otrčao do auta, a potom do svog stana kako bi uzeo nešto čime će iseći vezicu sa ženinog vrata.

- S komšijom sam zajedno isekao to uže s kojim ju je davio, pa smo pozvali Hitnu pomoć i policiju. Čekajući, okrenuli smo je na stranu. Ali i dalje nije davala znake života. Počeli smo da je oživljavamo kako smo znali i umeli i tek tada je počela da daje znake života, kao da krklja. Ispljuvala je malo krvi, a onda je počela da diše. Kada se malo rasvestila, odmah je pitala za sina. Mali ima šest godina, doživeo je veliku traumu - dodao je on.

Saša veruje da je sve što je učinio ljudska i moralna obaveza prema onima kojima je pomoć potrebna. Kaže i da je srećan što je komšinica sada dobro i da se polako oporavlja od povreda koje je zadobila.

- Ima još poteškoća sa vilicom, ali biće dobro. Čim je izašla iz bolnice, došla je da mi se zahvali, mada meni to nije bilo potrebno. Nikakvo priznanje niti zahvalnost, najveća sreća mi je što to dete danas može da drži za ruku svoju majku. Ona je veliki borac, dobar roditelj, dete je kao lutkica, iskreno se nadam da će prebroditi sve što ih je snašlo - iskren je Saša.

Ovaj portal navodi da su S. S. i D. S. u postupku razvoda, a da muž pre tog 12. novembra nije živeo u stanu dva meseca. Komšije kažu da je dolazio normalno i uzimao dete i da ranije nije bilo problema.

D. S. se sumnjiči za krivično delo ubistvo u pokušaju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike