Zbog smrti dečaka dvodnevna žalost u Vladičinom Hanu: Dimitrije (4) bio jedino dete u porodici, roditelji neutešni

28.12.2022

18:18

0

Autor: 24sedam

Četvorogodišnji dečak iz Vladičinog Hana preminuo je noćas u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu

Zbog smrti dečaka dvodnevna žalost u Vladičinom Hanu: Dimitrije (4) bio jedino dete u porodici, roditelji neutešni
Ilustracija - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Zbog smrti četvorogodišnjeg dečaka u Vladičinom Hanu proglašena je dvodnevna žalost na teritoriji te opštine u četvrtak i petak (29. i 30. decembar).

Četvorogodišnji dečak iz Vladičinog Hana preminuo je noćas u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu, nakon što je juče u vrtiću "Čarolija" u Hanu progutao predmet, najverovatnije žir.

Reč je o dečaku Dimitriju Đ. Otac M.Đ. završio je učiteljski fakultet, a majka M.Đ. medicinski.

Prijavljeno je juče tokom dana da se dečak guši, pozvana je Hitna pomoć, i obavešteni su nadležni organi: policija, tužilaštvo, prosvetna inspekcija.

Opština Vladičin Han zbog smrti dečaka proglasila je dvodnevnu žalost na teritoriji te opštine u četvrtak i petak (29. i 30. decembar).

Vladičin Han danas/Printscreen/Youtube/Dejan Stošič
 

Ministarstvo prosvete saopštilo je da sa velikim žaljenjem i tugom obaveštavaju da je dečak starosti četiri godine i tri meseca iz PU "Pčelica" iz Vladičinog Hana, preminuo.

Ministar prosvete Branko Ružić, u svoje lično ime i u ime zaposlenih u Ministarstvu izražava veliko žaljenje i upućuje saučešće porodici zbog smrti dečaka, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

- Detetu je pozlilo i nakon prijave dete je prebačeno kolima Hitne pomoći u Zdravstveni centar u Surdulici gde mu je ukazana pomoć. Nakon toga je prebačeno u Klinički centar u Niš. Nakon ukazane pomoći, u toku noći, stanje deteta se pogoršalo i dete je preminulo. Što se tiče Tužilaštva, tužilaštvo je odmah po saznanju izdalo nalog policiji da izvrši sve potrebne provere u toku jutra, izdat je nalog da se uradi obdukcija tela nakon čega ćemo znati bliže detalje - izjavio je Dragan Nikolić, osnovni javni tužilac iz Vladičinog Hana.

Naložena obdukcija

Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vladičinom Hanu ističu da je izdate naredba da se izvrši odbukcija dečaka (4) koji je preminuo nakon što je u vrtiću progutao žir, ali i prikupi sva medicinska dokumentacija.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike