Ko su novi državni sekretari MUP Srbije: Na čelo policije izabrani profesionalci, a ne politički kadrovi!

24.12.2022

16:58

0

Danilo Stevandić i Željko Brkić dolaze iz redova MUP-a i profesionalci su u svom poslu

Ko su novi državni sekretari MUP Srbije: Na čelo policije izabrani profesionalci, a ne politički kadrovi!
Ministarstvo unutrašnjih poslova - Copyright Wikipedia

Novi državni sekretari u Ministarstvu unutrašnjih poslova biće, kako saznajemo, Danilo Stevandić (45) i Željko Brkić (41). Zanimljivo, obojica dolaze iz redova MUP-a i nisu partijski kadrovi što znači da po prvi put na čelo policije dolaze profesionalci, a ne političari.

Vlada i novi ministar policije Bratislav Gašić su se na taj korak odlučili kako bi posle višegodišnjih afera i problema u MUP-u prekinuli sa lošom praksom deljenja funkcija po političkoj pripadnosti. Zbog toga će premijerno profesionalci voditi jedno od najvažnijih ministarstava, saznaje Blic.

Stevandić radio u unutrašnjoj kontroli policije

Stevandić je doktor prava, a u MUP-u je zaposlen još od 1996. godine kada se zaposlio kao policajac u rodnom mestu Vladimirci.

Tokom karijere bio je oficir i zamenik načelnika Odeljenja policije u Beogradu i inspektor za poslove unutrašnje kontrole policije, ali i pomoćnik načelnika Uprave granične policije kao i pomoćnik načelnika Uprave policije u sedištu MUP-a.

Dobio je 1996. godine nagradu ministra kao najbolji pitomac 25. klase Srednje škole unutrašnjih poslova kada mu je kao poklon uručen pištolj. Pet godina kasnije dobio je još jednu nagradu ministra - zlatnik Jakov Nenadović.

Brkić bio šef Biroa direktora policije

Brkić je pukovnik policije koji je diplomirao na Policijskoj akademiji, ali i doktorirao na Pravnom fakultetu.

Tokom karijere bio je, između ostalog, komandir policijske stanice u Krupnju, kao i načelnik Centra za policijsku obuku u Sektoru za ljudske resurse. Pored toga obavljao je i poslove šefa Biroa direktora policije u Direkciji policije.

Brkić je i predavač na Fakultetu bezbednosti. Oženjen je i ima dvoje dece.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike