Saobraćajka u Borči: Autobus udario dva čoveka na pešačkom prelazu

06.10.2020

14:33 >> 14:44

0

Saobraćajka u Borči: Autobus udario dva čoveka na pešačkom prelazu
Copyright Foto :24sedam/ Goran Sivački

Dvojica pešaka povređeni su danas kada ih je udario autobus u Borči, saznaje 24sedam.rs

Saobraćajna nezgoda dogodila se oko 13 sati, na pešačkom prelazu, na raskrsnici Zrenjaninskog puta i Ulice Bratstva i jedinstva.

Očevici su nam neposredno nakon nezgode javili da su dvojica muškaraca ležala na pešačkom prelazu, a da je do njih stajao autobus, što je tada stvorilo gužvu u smeru ka Borči.

Hitna pomoć prevezla je obojicu povređenih u Urgentni centar, odakle nam je rečeno da je dijagnostika u toku.

Iz GSP-a rečeno nam je da je na navedenoj lokaciji došlo do obaranja dva pešaka od strane autobusa na liniji 106.

– Obaveštene su ekipe hitne pomoći koje su odmah reagovale i ukazale pomoć povređenima kao i vozaču koji je u stanju šoka. Na licu mesta jednom od povređenih je konstatovana povreda noge dok je drugo lice zadobilo posekotinu u predelu glave nakon čeka su preveženi u bolnicu – navode iz GSP.

Iz GSP dodaju da je prema prvim informacijama sa terena do nezgode došlo tako što su povređena lica u momentu nailaska autobusa pretrčavala ulicu iako je za pešake bilo crveno svetlo na semaforu. Vozilu su, navode u GSP, prišli sa leve strane što znači da su “izgledi vozača da ih primeti bili minimalni”.

– Preciznije i potpunije informacije očekujemo nakon policijskog uviđaja. Povređenima, vozaču i svedocima koje je ova situacija potresla želimo što brži oporavak – navode iz GSP i apeluju na sve učesnike u saobraćaju da budu što oprezniji i da poštuju saobraćajne propise kako bi se izbegle nezgode.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike