"Danas nije htela da ide u školu": Majka devojčice koju je oteo "malčanski berberin" kaže da je ovaj dan za njih katastrofalan

20.12.2022

20:00

1

Autor: M. Brkić

Ninoslav Jovanović oteo je M. K. 20. decembra 2019. u Brzom Brodu

"Danas nije htela da ide u školu": Majka devojčice koju je oteo "malčanski berberin" kaže da je ovaj dan za njih katastrofalan
M.K. i Aleksandra K. - Copyright 24sedam/YouTube/Belleamie/Facebook

- Ovaj dan je za nas katastrofalan - kaže za 24sedam Aleksandra K., na godišnjicu jezivog događaja za ovu porodicu, ali i celu Srbiju, kada ju je sada pokojni Ninoslav Jovanović zvani "malčanski berberin" pre tačno tri godine oteo i zlostavljao njenu tada dvanaestogodišnju ćerku M. K.

Ninoslav Jovanović je oteo M. K. 20. decembra 2019. u Brzom Brodu, na putu do škole. Pronađena je deset dana kasnije u kući u Pasjači, a on je uhapšen 5. januara na groblju u Malči.

printscreen/Studio B
 

M. K. je sada učenica srednje škole, a da je ovaj datum za nju i dalje potresan potvrđuje to što danas nije želela da ide u školu.

- Ona danas nije otišla u školu jer je prehlađena, ali svakako nije želela da ide - kaže Aleksandra za 24sedam.

Dodaje da im i dalje nije svejedno.

- Teško nam je, ne možemo da prebrodimo to što se dogodilo. Ne spavamo još uvek kako treba - kaže Aleksandra.

Dodaje da su tek pre pet-šest meseci "počeli da misle svojom glavom".

- Tada smo tek počeli da budemo svesni šta se dogodilo. Sada smo tek normalni, što bi se reklo. Još uvek moram M. da oporavim od nekih situacija - dodala je Aleksandra.

24sedam/Maja Kostić
 

Čelnici Niša ove godine su omogućili da kuća ove porodice, u kojoj devojčica živi sa majkom ocem i dedom, bude dograđena. Aleksandra dodaje da je kuća završena, s tim što na novom spratu nemaju priključak.

- Ona jedva čeka da ode gore i da uredi svoju sobu, makar jelku da okiti. Nadamo se da će moći do kraja godine. Da novi početak bude bolji - dodaje majka devojčice.

Printscreen/Youtube/Belleamie
 

Podsetimo, Jovanović je devojčicu iz Suvog Dola oteo u Brzom Brodu tog 20. decembra 2019. godine, oko 7.30 sati, na putu do škole. Predstavio joj je kao električar u njenoj školi i pitao je za put do škole i tako je namamio da uđe u kola. Deset dana je izmicao stotinama policajaca, ali i građanima koji su ih tražili.

Devojčica je pronađena 29. decembra u kući u Pasjači, a tada je Jovanović uspeo da umakne. Uhapšen je 5. januara na groblju u Malči. Prošle godine osuđen je na doživotnu robiju zbog otmice i produženog krivičnog dela silovanje.

Umro je u bolnici u julu ove godine, nakon što mu je pozlilo u zatvoru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike