Oglasila se "Infrastruktura železnice Srbije" nakon nezgode u Nišu: "Iako su rampe bile spuštene, dečak je pokušao da pređe prugu"

08.11.2022

11:42

0

Autor: 24sedam

Dečak je primljen u Urgentni centar i trenutno je stabilnih vitalnih parametara

Oglasila se "Infrastruktura železnice Srbije" nakon nezgode u Nišu: "Iako su rampe bile spuštene, dečak je pokušao da pređe prugu"
Copyright 24sedam/Maja Kostić

Infrastruktura železnice Srbije saopštila je da se današnja nezgoda u Nišu, u kojoj je povređen dečak (15) kada je na njega naleteo teretni voz, desila u trenutku dok su rampe bile spuštene.

-Danas u 7.57 sati, na putnom prelazu na pruzi Niš – Ćele Kula, u trenutku kada su rampe bile spuštene, teretni voz naleteo je na petnaestogodišnjeg dečaka, koji je tom prilikom povređen. Iako su rampe bile spuštene, dečak je pokušao da pređe prugu i u trenutku nesreće se našao na koloseku, kada je naišao teretni voz koji je saobraćao iz Niša za Dimitrovgrad, naveo je portparol ovog preduzeća Nenad Stanisavljević.

On je dodao da je putni prelaz u ulici Dimitrija Tucovića u Nišu obezbeđen automatskim polubranicima sa svetlosnim saobraćajnim znacima i znacima vertikalne drumske signalizacije.

- U trenutku nesreće svi uređaji na putnim prelazu radili su i bili ispravni. Dečak je sa povredama kolima Hitne pomoći prevezen u Klinički centar Niš, gde su u toku ispitivanja. Prema našim nezvaničnim informacijama sa terena i izjavama svedoka, dečak je u trenutku nesreće imao slušalice na ušima. Istraga koja je u toku treba da utvrdi šta se dogodilo i zašto je došlo do nesreće, rekao je Stanisavljević.

„Infrastruktura železnice Srbije“ još jednom apeluje i upozorava da se posebno na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija, da se pruga ne prelazi kada su rampe spuštene i da pešaci i učesnici u drumskom saobraćaju prilikom prelaska preko pruge budu pažljivi, savesni i odgovorni, jer samo tako mogu da se spreče ovakve nesreće i sačuvaju ljudski životi.

Povređeni dečak stabilno

Kako smo već pisali, dečak je primljen u Urgentni centar i trenutno je stabilnih vitalnih parametara.

-Dečak nema povredu glave i ima prelom nekoliko rebara. Ima povredu pršljena, ali bez neuroloških ispada. Ima kontuziju pluća. Svestan je, trenutno hemodinamski stabilan i komunikativan. Prebacuje se na Kliniku za dečiju hirurgiju i ortopediju - rečeno je za 24sedam u Urgentnom centru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike