Stigla novčana pomoć i za lica lišena slobode: Nakon 100 evra u februaru i maju, na kraju godine leglo još po 5.000 dinara

16.12.2022

11:31

0

Ova lica, kao i korisnici penzija i primaoci novčane socijalne pomoći, nisu morala da podnose prijave

Stigla novčana pomoć i za lica lišena slobode: Nakon 100 evra u februaru i maju, na kraju godine leglo još po 5.000 dinara
dinari profimedia-0374848413 - Copyright Profimedia

Licima lišenim slobode od navršenih 16 do punih 29 godina života danas je uplaćena novčana pomoć države u iznosu od 5.000 dinara.

Ova lica, kao i korisnici penzija i primaoci novčane socijalne pomoći, nisu morala da podnose prijave, već u njihovom slučaju automatski dobijaju sredstva na novčane depozite u kazneno-popravnim ustanovama. 

Licima lišenim slobode iste starosne dobi je u februaru i maju ove godine uplaćena pomoć države u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Punoletna lica lišena slobode su u januaru ove godine bila obuhvaćena trećim paketom pomoći države u iznosu od 20 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Licima u kazneno-poravnim ustanovama je, takođe u novembru i maju prošle godine uplaćeno po 30 evra pomoći, kao i jednokratna pomoć od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti 2020. godine u cilju ublažavanja posledica pandemije korona virusa.

Podsećamo da su osuđenici u zavodima u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli i osuđenice u ženskom zatvoru u Požarevcu na početku epidemije šili dnevno čak do 6.000 zaštitnih maski za zaposlene i osuđenike u svim drugim zavodima kako bi se sprečilo širenje virusa.

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike