(Ne)pristojna ponuda Zvicerovog policajca: Nudi jemstvo od 6,2 miliona evra da ga puste iz pritvora!

15.12.2022

10:37

0

Autor: 24sedam

Na već ponuđeno jemstvo Lazovići su dodali nekretnine firme “Gufo” u vrednosti od 4,6 miliona evra

(Ne)pristojna ponuda Zvicerovog policajca: Nudi jemstvo od 6,2 miliona evra da ga puste iz pritvora!
Petar Lazović se slikao sa Zvicerom i Belivukom - Copyright Printscreen/Libertas

Odbrana uhapšenog agenta crnogorske tajne službe Petra Lazovića, osumnjičenog da je bio deo kriminalne organizacije odbeglog vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera, iznela je najnoviju ponudu za jemstvo da se on pusti iz pritvora. Prethodnih nekoliko puta nudili su jemstvo od milion do 1,5 miliona evra, a sada su izašli sa vrtoglavom ponudom od čak 6,2 miliona evra u novcu i nekretninama.

U predlogu za jemstvo podsećaju da je veće Višeg suda odbilo prethodnu garanciju od 1.640.300 evra, zaključivši da po vrednosti “ne deluje dovoljno obeshrabrujuće na okrivljenog da ostane dostupan sudu i da eventualni gubitak jemstva ne bi značajnije uticao na poslovanje pravnih lica koja su jemci”.

Odbrana uhapšenog je, tako, sudu dostavila novi predlog, i na već ponuđeno jemstvo dodala nekretnine firme “Gufo” u vrednosti od 4,6 miliona evra.

Sada se čeka odluka sudskog veća, da li će znatno uvećano jemstvo biti dovoljno za Lazovićevu privremenu slobodu.

Petar Lazović je uhapšen 18. jula po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je počinio krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja.

Takođe, procurila je i fotografija sa Skaj aplikacije na kojoj su Radoje Zvicer, Veljko Belivuk, Marko Miljković i policajci iz Crne Gore, Petar Lazović i Ljubomir Milović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike