Potresni detalji požara u Šimanovcima: Baka nije htela da ostavi dedu u zapaljenoj kući, zajedno otišli u smrt!

09.12.2022

11:46

1

Autor: 24sedam

Bračni par Nikodim (87) i njegova supruga Julijana (85) Arsenić nastradali su juče u požaru koji je izbio u njihovoj porodičnoj kući u Šimanovcima

Potresni detalji požara u Šimanovcima: Baka nije htela da ostavi dedu u zapaljenoj kući, zajedno otišli u smrt!
Supružnici J. A. i N. A. stradali u požaru u Šimanovcima: Ilustracija - Copyright Profimedia

Bračni par Nikodim (87) i njegova supruga Julijana (85) Arsenić nastradali su juče u požaru koji je izbio u njihovoj porodičnoj kući u Šimanovcima, a njihova beživonta tela nađena su u kotlarnici.

Jedan od meštana navodi da je video da iz kuće Aksentića kulja jak dim kad su se začule vatrogasne sirene. Požar je, kako kaže, prijavila komšinica koja je utrčala u kuću koja je gorela i iz buktinje izvukla Julijanu

- Kako smo kasnije čuli, ona je slučajno videla da jkulja dim i pozvala je vatrogasce, a zatim je hrabro uletela u kuću i uspela da izvuče Julijan, dodaje on.

Baka, međuitm, nije želela da ostavi muža u požaru, pa se otrgla i vratila u kuću u plamenu. Ušla je i više nije izašla.

- Mislim da su se oni toliko voleli da je Julijana želela da umru zajedno. Čuli smo da su ih kasnije vatrogasci pronašli jedno pored drugog u kotlarnici, dodaje meštanin Šimanovaca.

Sumnja se da je vatra izbila nakon što je žar izašao iz kamina i zapalio deo kuće, a Aresenići su pokušali da ugase požar, ali nisu uspeli.

Bračni par živieo je sam u kući, a imaju sina jedinca koji živi u gradu, a imaju i troje unučadi. Julijana je bila pokretna i sve je obavljala, dok Nikodim u poslednjih godinu dana nije izlašio iz kuće, jer se slabije kretao i izlazio je samo u dvorište.

BONUS VIDEO

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike