Detalji tragedije na Ceraku: Stradala nepokretna baka, pokušala da izađe - našli su je pored vrata

27.11.2022

10:59

0

Detalji tragedije na Ceraku: Stradala nepokretna baka, pokušala da izađe - našli su je pored vrata
Požar - Copyright printscreen/instagram/192_rs

Rano jutros u stambenoj zgradi koja se nalazi na Ceraku izbio je veliki požar u stanu na drugom spratu te zgrade. Muž je pokušao da spasi nepokretnu ženu, ali zbog vatre i dima nije uspeo.

 Nastradala baka je bila strastven pušač. Moguće da je cigareta izazvala požar - Ovako komšije objašnjavaju kako je došlo do vatrene stihije na Ceraku u Ulici breza 3, a u kojoj je jedna ženska osoba izgubila život, piše "Blic."

Do požara je došlo u ranim jutarnjim časovima, odnosno oko pola 6 kada su komšije sa trećeg sprata primetile veći požar kod starijeg bračnog para koji se nalazio ispod njih.

- Primetili smo veliki dim i odmah smo se spustili i alarmirali komšije. Polupokretna baka spavala je u jednoj sobi, a njen muž nije u tom momentu bio pored nje. Ona je izgleda pokušala sa izađe iz sobe, međutim, ona je, izgleda, pala tik isped vrata. Tek dosta kasnije uspeli su da ih otvore i izbave je odatle, kada je već bilo jako kasno - pričaju komšije.

"Suprug nastradale žene je dobro"
 

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

 

Vatrogasci su, kako kažu stanari, ubrzo došli i ugasili požar, a starija žena je, za koju misle da ima blizu sedamdeset godina, nažalost, izgubila život.

- Njen suprug je sada dobro. Imaju jednog sina, koliko znamo, on je bio ovde prošle nedelje, a inače živi u inostranstvu - govore stanari i dodaju kako sem nastradale gospođe iz njihove zgrade nema drugih povređenih osoba, osim onih koji su se nagutali dima.

- Želeli bismo da se posebno zahvalimo vatrogascima i da kažemo kako izvanredno obavljaju svoj posao. Čitava njihova ekipa je bila jako ljubazna. Moja majka je takođe jedna od tih koje su se nagutale dima, ali koja je upravo zahvaljujući vatrogascima na vreme izbavljena iz zgrade i spašena - priča jedna od stanarki.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike