Otkrili 30 migranata među graškom i gumama

08.10.2020

15:01 >> 15:04

0

Carinici su zahvaljujući najsavremenijem mobilnom skeneru uočili siluete muškaraca koji su se krili u raznim delovima teretnjaka

Otkrili 30 migranata među graškom i gumama
Copyright Migranti u gumama foto: Uprava carina

Carinici su juče na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, za svega nekoliko sati, otkrili više od 30 ilegalnih migranata koji su pokušali da pređu granicu u kamionima.

Zahvaljujući najsavremenijem mobilnom skeneru, čiji zraci prodiru i kroz najdeblji čelik, carinici sadržaj kamionskih tovara vide kao na dlanu. Tako su i u tovaru graška koji je beloruski kamion prevozio iz Srbije ka Rusiji juče oko 10 sati očene ljudske siluete. Među kutijama smrznutog graška zaista su se skrivala trojica mladića, najverovatnije iz Avganistana, navode iz Uprave carina.

Oko podneva, u kamionu domaćeg prevoznika koji je vozio aluminijumske trake za Nemačku, detektovana su, a potom i otkrivena još trojica migranta.

Potom je skeniran i kamion nemačkih tablica koji je ka Austriji prevozio delove šinskih vozila. Analizom slike među pomenutom robom uočene su ljudske konture, a kada je prikolica otvorena, u njoj je pronađeno šest mlađih muškaraca bez ličnih dokumenata.

U identičnom tovaru kamiona srpske registracije, čije je krajnje odredište takođe bila Austrija, pronađeno je čak sedam mladića iz neke od bliskoistočnih zemalja. Zatim su petorica pronađena u tovaru spoljnih auto guma, kojima je bio natovaren kamion čačanskih tablica na putu ka Švedskoj. Još trojica migranata skrivala su se u paletama metalne ambalaže koju je kamion novopazarskih tablica prevozio iz Turske ka Češkoj.

Na kraju dana uočena su još četiri migranta koja su se skrivala u šleperu, koji je saobraćao iz Severne Makedonije ka Nemačkoj.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike