Dan kad je nestala Barbara Vitez: Trag joj se gubi na mostu na Tisi, roditelje jedino nada drži živima

25.11.2022

10:39

0

Autor: M. B.

Devojčici se trag izgubio na senćanskom mostu na Tisi

Dan kad je nestala Barbara Vitez: Trag joj se gubi na mostu na Tisi, roditelje jedino nada drži živima
Barbara Vitez - Copyright 24sedam/Privatna arhiva/Profimedia

Pre tačno šest godina nestala je Barbara Vitez iz Sente, kada je imala 15 godina. Trag joj se tog 25. novembra 2016. godine izgubio na senćanskom mostu na Tisi. Usledila je potraga tokom koje su se pojavljivale razne informacije koje su iznova davale nadu roditeljima da će ponovo videti svoje dete, što se još uvek, nažalost, nije desilo.

Barbara, tada učenica prvog razreda Srednje ekonomsko-trgovinske škole, nestala je dok se vraćala sa rođendanske proslave jedne drugarice. Njeni drugovi su iste večeri policiji prijavili da se Barbara okliznula i pala sa mosta u reku. Sutradan je počela potraga za njenim telom, koja nije dala rezultate. U periodu koji je usledio do porodice su stizale razne inforamcije - da je Barbara viđena u Grčkoj, zatim u Mađarskoj i Rumuniji...

24sedam/Privatna arhiva
Melinda i Endre Vitez

O Barbarinom nestanku obavešten je i Interpol. Njeno ime se nalazi na žutoj poternici, odnosno na listi osoba za kojima se traga, od 2018. godine.

Barbarini roditelji, Endre i Melinda, nedavno su za 24sedam podelili da nažalost, ništa ne znaju o svom detetu. Endre Vitez kazao je da je čak jedno vreme imao i velike probleme, kada je reč o bezbednosti, kako je rekao, jer je želeo da nađe svoje dete.

- Otkad je privatni detektiv Stevan Đokić umro, niko ništa više nit javlja, nit ispituje. On je, zaista, imao ljude koji su se svugde raspitivali i sve što je doznao dao je miliciji, ali izgleda da su sve to bile ili lažne dojave ili se niko nije dovoljno zauzeo za potragu - rekao je tada slomljeni Endre za 24sedam.

Dodaje da ni sam ne zna šta bi poručio Barbari da zna da ovo čita. Da zna gde je, odmah bi bio tamo, dodao je.

Izgubili i sina

Endrea i Melindu je pre tri godine zadesila još jedna tragedija, kada je njihov sin Atila preminuo 5. marta 2019., kad je imao 25 godina. Dobio je visoku temperaturu i, nažalost, nije se povratio iz kome. Nekoliko meseci kasnije umro je Melindin otac, a ubrzo zatim i Endreov.

U teškom periodu koji je usledio nakon nestanka ćerke, dešavalo se da ih pozove neki nepoznati broj i ulije im nadu da je to trag koji vodi do nje, međutim, kako je rekao otac nestale devojčice, ispostavilo bi se da je to bila samo greška. Ipak, dodao je Endre, nada nikada neće nestati, jer kako kaže, to ih jedino i drži živima.

24sedam/Privatna arhiva
Barbara Vitez

Endre je rekao da je za ovih šest godina nekoliko puta video mladiće koji su prijavili Barbarin nestanak, ali da je svaki put prešao na drugu stranu ulice, jer, kako je rekao, ne bi izdržao taj susret. Rekao je da mu se za ovih šest godina niko od njih nije javio niti uputio bilo kakve reči podrške i saosećanja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike