Saslušan Jovan S. (22) koji je usmrtio ženu u Bogatiću: Pokosio je automobilom i pobegao! Tereti se za dva krivična dela

22.11.2022

18:37

0

Autor: 24sedam

Na predlog tužioca sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Šapcu njemu je odredio pritvor do 30 dana po tri tačke Zakonika o krivičnom postupku

Saslušan Jovan S. (22) koji je usmrtio ženu u Bogatiću: Pokosio je automobilom i pobegao! Tereti se za dva krivična dela
Ilustracija - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

U Osnovnom javom tužilaštvu u Šapcu saslušan je Jovan S. (22), koji je preksinoć oko 16.30 časova u Bogatiću automobilom pokosio Draganu J. (64) i pobegao sa mesta nezgode

Tužilaštvo ga tereti za teška krivična dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Na predlog tužioca sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Šapcu njemu je odredio pritvor do 30 dana po tri tačke Zakonika o krivičnom postupku: zbog opasnosti od bekstva, ometanja postupka uticanjem na svedoke i zbog posebnih okolnosti koje ukazuju da bi mogao u kratkom vremenu da ponovi krivično delo.

S.S./ATAimages
 

Nesrećna žena je pripremala krsnu slavu Aranđelovdan, pa je izašla napolje da baci đubre u kontejner koji je postavljen preko puta. U trenutku kada se vraćala u dvorište na nju je naleteo fiat punto. Tridesetak metara daleko od dvorišta u lokvi krvi njeno telo je pronašao suprug koji je izašao iz kuće da je traži. Bila je živa kada je stigla hitna pomoć koja ju je transportovala u šabačku bolnicu gde je preminula tokom dijagnostike.

Policajci iz Bogatića su pronašli Jovana S. na spavanju oko dva sata ujutro u stanu u strogom centru Bogatića. Automobil fiat punto, na kojem je vidno ulubljena hauba i probijena šoferšajbna bio je parkiran u dvorištu.

- U otkrivanju automobila i bahatog vozača bio je angažovan veliki broj inspektora i policajaca. Od velike pomoći bio je znak fiata koji je pronađen na mestu nesreće, a pregledani su i snimci sa sigurnosnih kamera sa nekoliko lokacija. Pošto je bio mrak i sipila je kiša nije se jasno videla marka svakog automobila, ali su policajci uočili jedan koji je prošao ulicom pored autobuske stanice, potom prošao pored zelene pijace i skrenuo desno, ali nije uočen na snimcima kamera u centru Bogatića. Tada im je bilo jasno da se vozač i automobil kriju u nekoj od tri stambene zgrade u Ulici Pavla Orlovića - otkrio je izvor iz istrage za Telegraf.

Operativnim radom policija je utvrdila da je Jovan S. izazvao saobraćajnu nezgodu sa smrtnim ishodom upravljajući automobilom bez položenog vozačkog ispita, kao i da nije bio u alkoholisanom stanju.

Prilikom privođenja u policijsku stanicu priznao je da je na putu udario pešaka i pobegao sa mesta nesreće.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike