" Iako se kaže da vreme leči sve, ovo nikada neće": Počelo ponovljeno suđenje Predragu Gnjidiću za ubistvo supruge i njenog vozača u školi

16.11.2022

10:30

0

Autor: 24sedam

Gnjidić je u Bojića sasuo šest metaka iz automatske puške, dok je u suprugu ispalio rafalno 22 metka

" Iako se kaže da vreme leči sve, ovo nikada neće": Počelo ponovljeno suđenje Predragu Gnjidiću za ubistvo supruge i njenog vozača u školi
Branislava Gnjidić - Copyright Printscreen YouTube Kopernikus RTV Šid

Ponovljeno suđenje Predragu Gnjidiću (54) iz Šida, koji je optužen za ubistvo supruge Branislave Gnjidić (49) i Miroslava Bojića (55) iz Šida, u maju 2020. u Osnovnoj školi u Erdeviku, počelo je juče.

Prema optužnici, Gnjidić je u Bojića sasuo šest metaka iz automatske puške, dok je u suprugu ispalio rafalno 22 metka. Osim teškog ubistva, na teret mu se stavljaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i ugrožavanje sigurnosti.

- Iako se kaže da vreme leči sve, ovo nikada neće - rekao je juče Gnjidić.

Predrag je na sudu rekao da je znao je da je njegova supruga u emotivnoj vezi sa Bojićem koji je u toj školi radio kao vozač, kao i da više nije mogao da podnese te priče da ona ima drugoga.

- Pored saznanja o preljubi moje supruge, saznao sam da je Bojić imao fizički kontakt sa mojim sinom, što je dovelo do "iskakanja osigurača" u mojoj glavi. Žao mi je što pate oni koji nisu to zaslužili, moji sinovi i njegove ćerke - kazao je Gnjidić, prenele su Novosti.

Gnjidić je rekao da je autmatsku pušku kojom je izvršen zločin našao u lovačkoj baraci koja se nalazi u sklopu Šumske uprave "Morović", gde je on zaposlen.

- Znao sam da je ta puška bila tu više od dva meseca, odložena u jednom ćošku na tavanu, ali ne znam kako je tu dospela, ne znam ni u čijem je vlasništvu - tvrdio je okrivljeni Gnjidić i rekao da je imao dozvolu za nošenje lovačkog karabina, jer je njega službeno dužio kao profesionalni lovočuvar od 1995. godine.

Podsetimo, Gnjidić je u svojoj odbrani na prethodnom suđenju govorio kako ga je Bojić u telefonskom razgovoru ponižavao, zvao na dvoboj, te da je kod njega izazvao bes, poniženje, bol i da to, kako je naveo, nije mogao da iskontroliše, što je dovelo do tragedije.

- Kada sam se jedan dan vratio sa posla dočekao me je stariji sin i rekao: "Tata, sedi da ti nešto kažem. Zatekao sam mamu i Bojića u stanu, on me je potom udario" - rekao je tada Gnjidić.

Zločin se dogodio 15. maja 2020. godine u Osnovnoj školi "Sava Šumanović" u Erdeviku. Tog jutra Predrag je, kako se sumnja, došao u školu gde je njegova supruga Branislava bila direktorka, a Miroslav njen vozač, za kojeg se spekulisalo da su više godina bili u ljubavnoj vezi, i rafalom iz automatske puške ubio oboje.

- On je došao u školu jer je znao da će tu zateći Branislavu i Miroslava. Najpre se spustio u prostoriju domara, gde je zatekao Bojića kako sedi sa Brankom Matijevićem i započeo rafalnu paljbu, na sreću ne povredivši domara. A zatim se popeo na sprat, gde je u kancelariji za stolom sedela Branislava, a onda i u nju ispalio nekoliko metaka - rekli su svedoci ove tragedije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike