"Nova sam. Sat vremena je 1.000 kuna": Razbijen lanac prostitucije u Zagrebu, Srpkinja među uhapšenim devojkama!

02.10.2022

10:09

0

Bilo i SMS poruka o pružanju "seksualnih usluga bez požurivanja u klimatizovnom prostoru" i da nema analnog odnosa

"Nova sam. Sat vremena je 1.000 kuna": Razbijen lanac prostitucije u Zagrebu, Srpkinja među uhapšenim devojkama!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Razbijen je lanac prostitucije u glavnom gradu Hrvatske. Razrađeni plan bio je jednostavan. Po oglasima su objavljivali erotske oglase o pružanju seksualnih usluga, golicajući pritom maštu osoba željnih "ljubavi". Klijenti su se potom odlučivali da zovu brojeve naznačene u objavi, no niko im se nikada na te, prve pozive nije javljao.

Umesto toga odmah bi im pristizale automatski generisane tekstualne poruke, SMS sledećeg sadržaja: "Bokić. Nova sam ovde i samo kratko tu! Sat vremena je 1.000 kuna, a pola sata 600. Odnos sa zaštitom, ljubljenje, moguć striptiz 1.000 kuna za 1 h".

A bilo je i SMS poruka o pružanju "seksualnih usluga bez požurivanja u klimatizovnom prostoru" uz napomenu da analnog odnosa nema.

Nije se dugo čekalo na prve poslove, za čije su potrebe unajmili nekoliko stanova u jednoj elitnoj zgradi u zagrebačkom naselju Špansko. Na tu je adresu potom ekipa, opet putem SMS poruka, slala klijente željne vruće zabave, gde su ih čekale devojke u donjem rublju - jedna je bila iz Srbije, a identitet drugih i dalje je nepoznat. Klijenata je bilo svakakvih, od šarolikog spektra ugostitelja, preko menadžera u prodaji, sve do zanatlija.

Policija je posebnim dokaznim radnjama otkrila da su pola sata, zavisno o procenama, naplaćivali od 500 do 800 kuna, a celi sat bio je od 1.000 do 1.400 kuna. Deo zarađenog novca od uprihođenih više od 700 hiljada kuna (oko 92.000 evra) osumnjičeni su preuzimali prema prethodnim dogovorima, što je vidno i iz snimljene telefonske komunikacije i iz razmenjenih poruka.

Za mesec dana veliki novac

"Ajde diži dupe. Odi prvo uzmi novce pa onda dođi", govori prvoosumnjičeni svom prijatelju koji mu, pun razumevanja prema prodavačicama ljubavi, odgovara: "Neću sad otić uzet jer spavaju".

Na to se D. Z., s novom dozom razumevanja, s njim slaže, ali mu napominje da je bitno da novac ode da preuzme on.

D. Z. (39) i A. C. (46), kao par, uz pomoć prijatelja S. G. (41) u kratkom periodu od nekih mesec dana tako su zaradili veliki novac. No, veliku fluktuaciju ljudi kroz zgradu od jutra do mraka uočili su sami stanari tog stambeno-poslovnog objekta, pa su kriminalisti krenuli da izvide prateći oglase i uz pomoć posebnih dokaznih radnji prisluškivanja složili mozaik biznisa koji je u proteklih malo više od mesec dana koristilo 445 osoba.

Neki osumnjičeni su se branili ćutnjom, a neki su negirali krivicu i povezanost s telefonskim brojevima iz oglasnika. A. C. je svoj odlazak u elitnu zgradu pravdala posetom prijateljici i odlaskom u teretanu.

Prvakinja u fitnesu

Ona je, naime, nekad bila prvakinja u fitnesu koja se svojevremeno već spominjala u kontekstu elitne prostitucije. Protiv nje i partnera u Splitu se trenutno vodi postupak zbog prostitucije.

Policija im je u pretresima stanova oduzela 23 mobilna telefona, 15 SIM kartica i dva nosača za kartice, dva laptopa, spoljnu memoriju, veću količinu prezervativa te određenu količinu novca u domaćoj i stranoj valuti za koju se pretpostavlja da potiče od pružanja seksualnih usluga.

A nemi je svedok njihovog poslovanja, saznaje se, i crni rokovnik s natpisom Županijske ceste Zagrebačke županije, u kojem su bila ručno ispisana imena i novčani iznosi.

Sudija istrage Županijskog suda u Zagrebu osumnjičenima za prostituciju, na predlog zagrebačkog tužitelaštva, odredio je jednomesečni istražni zatvor.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Jutarnji list

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike