Tužilaštvo predložilo pritvor za instruktora jahanja: Najmlađe žrtve imale 13 godina!

14.09.2022

09:08

0

Miloš Đ. se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu

Tužilaštvo predložilo pritvor za instruktora jahanja: Najmlađe žrtve imale 13 godina!
Miloš Đukić - Copyright Printscreen/Instagram/m.đ.

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan instruktor u konjičkom klubu u Barajevu Miloš Đ. (68), zbog sumnje da je od 2010. do orošle godine počinio krivična dela silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i četiri krivična dela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja od kojih je pet bilo maloletno  u vreme izvršenja krivičnog dela. On se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu u ovoj fazi postupka.

Posle saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da mu odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti. On je, kako se sumnja sva pomenuta dela počinio u prostorijama kluba.

Sumnja se da je Miloš Đ. u decembru 2010. godine silovao maloletnu devojku koja je u to vreme imala 17 godina. Nad devojkom od 15 godina je, kako se sumnja, počinio krivično delo nedozvoljene polne radnje u junu 2017. godine, au martu 2018. godine pokušao je da je siluje.

Postoji takođe sumnja da je nad drugom devojkom od 15 godina u septembru prošle godine počinio krivično delo nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dve punoletne devojke u istom vremenskom periodu.

Tokom 2013., 2014. i 2015. godine počinio je, kako se sumnja, dva krivična dela nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 godina.

Osumnjičenog Miloša Đ.  devojčice su prijavile policiji i tužilaštvu iskazujući time puno poverenje u institucije. Sve žrtve su dobile status posebno osetljivih svedoka i svoje iskaze će davati u zakonom propisanom okruženju i pod propisanim uslovima.

Tužilaštvo će se starati o maksimalnoj zaštiti identiteta oštećenih.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike