Ubijen u podzemnoj garaži u "Belvilu": Dve godine od likvidacije Bojana Mirkovića!

12.11.2022

07:00

0

Autor: M. B.

Tog 12. novembra, u popodnevnim satima, maskirani napadač napravio mu je sačekušu ispred lifta i u njega ispalio osam hitaca iz pištolja

Ubijen u podzemnoj garaži u "Belvilu": Dve godine od likvidacije Bojana Mirkovića!
Ilustracija - Copyright Printscreen /MUP

Bojan Mirković, koji se dovodio u vezu sa "škaljarskim klanom" ali i ubijenim Aleksandrom Šarcem, koji bio član međunarodne pljačkaške bande "Pink panteri", ubijen je pre tačno dve godine u garaži zgrade u Ulici Đorđa Stanojevića na Novom Beogradu.

Tog 12. novembra, u popodnevnim satima, maskirani napadač napravio mu je sačekušu ispred lifta i u njega ispalio osam hitaca iz pištolja. Nakon zločina sa lica mesta se udaljilo električnim biciklom. Mirkovićevo telo slučajno je pronašao čovek koji se dovezao kolima i parkirao se u blizini.

Foto: 24sedam/Printscreen Twitter
 

Mirković je kod sebe imao lažna dokumenta.

Očuh i sin

Osumnjičeni za ubistvo uhapšeni su nekoliko dana nakon zločina. Uhapšen je Lazar Tejić zbog sumnje da je direktni izvršilac, kao i njegov očuh Bojan Kovačević, Dušan Kokuruš, Ivan Nikčević i Filip Ivanović, zbog sumnje da su mu pomogli da nabavi telefon i GPS uređaj za praćenje i obaveštavali ga o Mirkovićevom kretanju, te mu pomogli da pobegne nakon likvidacije.

Kako smo tada pisali, Tejić je prilikom hapšenja policajcima pokazao gde je bacio pištolje i električni bicikl. Ronioci su u kanalu u Surčinu iza Galovice pronašli dva pištolja, kao i bicikl, koji je takođe bio u vodi. Osumnjičeni je, kako se sumnja, u grmlju na istoj lokaciji spalio garderobu i kacigu.

Takođe je pronađen GPS uređaj koji je korišćen za praćenje Mirkovića pre ubistva.

Pucao kupac kokaina

Lazar Tejić priznao je da je on ubio Mirkovića na početku suđenja u Višem sudu u Beogradu krajem novembra prošle godine.

- Od njega sam kupio kokain, bio je komunikativan dečko, ponudio mi je da radim za njega, pa sam počeo da prodajem kokain. Naglo je počeo da uvećava količine koje je trebalo da prodajem za njega i ja to nisam mogao da postignem, a on je bio nezadovoljan. Nalupao mi je šamare i pretio da će da mi prebije ruke i noge. Ja sam se njega plašio. Uplašen i navučen na kokain sam rešio da ga ubijem - ispričao je Tejić.

Ostali su negirali učešće u zločinu, a Tejić je takođe tvrdio da je delao sam.

Na jednom od ročišta svedočile su Mirkovićeva majka Stana, sestra Jelena i devojka. Sestra ubijenog Bojana rekla je da su njena majka, Bojanova devojka i ona ispričale na sudu da je Bojan "živeo urednim životom" i da se "nije bavio prljavim poslovima", preneli su tada mediji.

Potom su svedočili i dvojica inspektora, njegovih prijatelja, kao i nekoliko svedoka koje su predložili advokati odbrane.

Na poslednjem ročištu  pregledan je deo video materijala koje je dostavilo tužilaštvo, a na snimcima se vidi optuženi Ivan Nikčević kako "smartom" odlazi do Palilulske pijace, a potom ide do Buvljaka. Prema optužnici, on je tada kupio mobilni telefon i GPS lokatore, koje je posle koristio za praćenje Mirkovića pre ubistva.

Branioci Nikčevića su ponudili jemstvo od 70.000 evra, sa kojim se složilo i tužilaštvo, da  bude pušten u kućni pritvor sa nanogvicom, ali je sud to odbio. Odbijeno je i jemstvo od 8.300 evra za optuženog Bojana Kovačevića, koji se tereti da je vozio Tejića.

Tejić se na poslednjem ročištu obratio za reč, ističući da ima zdravstveni problem.

- Moram da Vas za uslugu. Imam ozbiljan zdravstveni problem, urasla mi je dlaka u donjem delu leđa. Od leta 2020. godine ne mogu da stanem ujutru iz kreveta, da odem u šetnju i da treniram. Ja znam da sam optužen za ubistvo i da ću biti u zatvoru. Ako ne rešim ovaj problem u zatvoru, napolju neću moći. Bolje da sam mrtav, nego da ostanem invalid zbog dlake. Treba mi Vaša pomoć, molim Vas kao što bih zamolio svoju majku, da urgirate da odem na VMA da me operišu - rekao je Tejić, a sudija je odgovorila da će da da nalog da ode na VMA.

Naredno ročiše zakazano je za 5. decembar.

Veza sa Lazarom i Šarcem

I žrtva i neki od optuženih poznati su od ranije policiji.

Ubijeni Mirković je navodno zajedno sa Aleksandrom Šarcem nabavljao vozila za likvidacije i bavio se logistikom u vezi sa ubistvima koja su organizovali ubijeni Damir Hadžić i Lazar Vukićević.

Mirković je navodno izvesno vreme bio dobar sa vođom novog kriminalnog klana iz Beograda, ali su se posvađali i razišli. Sumnja se da je ova grupa organizovala njegovo ubistvo. Bojan se pre smrti bavio obezbeđenjem lokala u Beogradu.

Lazar Tejić je zbog pokušaja ubistva izdržavao zatvorsku kaznu u valjevskom zatvoru za maloletnike. Na slobodu je izašao prošle godine i od tada je radio u obezbeđenju jednog prestoničkog kluba.

Crnogorska policija u svojoj evidenciji ima Ivanovića, na koga je pucano 2014. godine na Cetinju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike