"Bacio nas je tri metra": Pijani vozač sa čak 3,03 promila alkohola u krvi pokosio nastavnicu i vodiča, za dlaku promašio đake!

10.11.2022

22:28

0

S. B. (52) pokosio Predraga Gajovića (60) i Vesnu Aksentijević (54) iz osnovne škole, a decu, srećom, izbegao za metar

"Bacio nas je tri metra": Pijani vozač sa čak 3,03 promila alkohola u krvi pokosio nastavnicu i vodiča, za dlaku promašio đake!
Ilustracija - Copyright RINA

Vikend u Novom Sadu za đake OŠ "Jovo Kursula" mogao je da bude koban i samo pukom srećom izbegnuta je veća tragedija. Naime, pijani vozač S. B. (52) koji je imao čak 3,03 promila alkohola u krvi, pokosio je vodiča Predraga Gajovića (60) i nastavnicu Vesnu Aksentijević (54) iz te osnovne škole, a decu je, srećom, izbegao za metar.

Sve se dogodilo na pešačkom prelazu u Uspenskoj ulici proteklog vikenda.

Gajović je ispričao da su njih dvoje u subotu predveče sa grupom dece čekali da pređu pešački u blizini Srpskog narodnog pozorišta i da je u trenutku dok su svi još stajali na ostrvu, na njih naleteo S. B. svojim vozilom.

 - Uvek nastavnik i ja stojimo ispred grupe dece. To je osnovno pravilo. Ispostavilo se veoma značajnim. Taj vozač je toliko brzo prošao kroz semafor, verovatno da ga ne bi uhvatilo crveno. To znam, jer je nama ostalo još par sekundi do zelenog. Verovatno nije mogao da iskontroliše auto i pravo je naleteo na nastavnicu Vesnu i mene. Na samo metar od dece. Bacio nas je tri metra - priseća se Gajović.

Kaže da mu je u trenutku dok je ležao na ulici, prišao taj muškarac koji je vozio i pitao ga kako je.

- Bio sam u potpuno ošamućen. Sećam se da je vozio ladu. Kasnije sam u bolnici saznao da je imao 3,03 posto alkohola u krvi. Neverovatno. Sreća je spasila decu - objašnjava Gajović.

On kaže da zadobio prelom potkolenice, i zbog toga je hitno operisan u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu a zadobio je i prelom karlice. Kaže da je nastavnica prošla još teže.

- Žena je bila pred penzijom. Ima deset preloma. Pršljenovi su još oštećeni. Zato su morali da je prebace na Banjicu u Beograd - priča povređeni vodič iz Kraljeva.

Podsetimo, nesreća se dogodila u subotu 5. novembra oko 18 časova a prema rečima portparola novosadske Hitne pomoći dr Zorana Krulja, jedan muškarac je nakon inicijalnog zbrinjavanja prevezen u Urgentni centar na odeljenje reanimacije sa politraumatskim povredama a povređena žena je u svesnom stanu prevezena na odeljenje hirurgije.

S. B. je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i on je u zakonskom roku saslušan pred nadležnim javnim tužiocem zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, ali mu nije određen pritvor već mu je sudija za prethodni postupak samo oduzeo vozačku dozvolu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike