Maloletnike tukli, pa snimali nage u učionici: Vršnjačko nasilje u Vranju desilo se 10. oktobra, maltretiranje trajalo sve do sad

10.11.2022

15:17

1

Autor: 24sedam

Navodno su u školi prijavili čim su saznali za nemili događaj

Maloletnike tukli, pa snimali nage u učionici: Vršnjačko nasilje u Vranju desilo se 10. oktobra, maltretiranje trajalo sve do sad
Ilustracija - Copyright Profmedia

Nezapamćeno nasilje u srednjoj poljoprivredno - veterinarskoj školi "Stevan Sinđelić" u Vranju, kada su dvojica maloletnika maltretirana u učionici od strane dvojice učenika, dogodilo se još pre mesec dana, tačnije 10. oktobra.

To je potvrdila za "Novosti" tužiteljka Osnovnog javnog tužilaštva Milica Petković.

- Ja nisam imala prvobitno informaciju o datumu događaja, ali škola, tačnije sekretar su tek juče prijavili slučaj - kaže Petković za Novosti.

Navodno su u školi prijavili čim su saznali za nemili događaj. 

Prema saznanjima "Blica" jedan od napadnutih maloletnika je u proteklih mesec dana već dva puta bio žrtva zlostavljanja, a poslednji put se dogodilo juče. 

Podsetimo, slučaj vršnjačkog nasilja u Vranju se dogodio u učionici, kada je najpre maloletni učenik udarao pesnicom maloletnog učenika i terao ga da glavom udara u školsku klupu, dok je drugom učeniku zategao kanap oko vrata, dok ga je drugi punoletni učenik udarao u predelu glave.

Nasilnici su nakon toga naterali maloletne učenike da se skinu i nagi šetaju po učionici i sve to snimali mobilnim telefonima.

Nadležnim organima je slučaj prijavljen u utorak 10. novembra, a o svemu je obavešten i Centar za socijalni rad.

Jedan punoletni učenik iz okoline Bujanovca tereti da je izvršio krivično delo zlostavljanje i mučenje, dok se jedan maloletnik tereti za nasilničko ponašanje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike