Službenica Ministarstva pravde dobila uslovnu: Puštala petoricu da izlaze iz kućnog pritvora

05.11.2022

10:26

0

Drugostepeni sud je odbio kao neosnovane sve žalbe i potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu

Službenica Ministarstva pravde dobila uslovnu: Puštala petoricu da izlaze iz kućnog pritvora
Ilustracija - Copyright Profimedia

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na uslovnu kaznu od 16 meseci zatvora, sa rokom provere od četiri godine, bivšu službenicu Ministarstva pravde Suzanu Vulić (65) jer je zloupotrebila službeni položaj.

Ona je osuđena jer je kao službenica Uprave za izvršenje krivičnih sankcija za petoro osuđenih na kućni zatvor bez elektronskog nadzora omogućila da krše meru zabrane napuštanja stana, jer nije pisala izveštaje o tim nepravilnostima.

Drugostepeni sud je odbio kao neosnovane sve žalbe i potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu, navodi se u odluci objavljenoj na sajtu suda. Vulić je sada u penziji, piše Telegraf.

Tokom postupka, Vulić je negirala izvršenje krivićnog dela, braneći se obimom posla, ali je posebnim dokaznim radnjama njena odbrana opovrgnuta jer je iz prisluškivanih razgovora jednog od osuđenih na kućni zatvor, utvđeno da je ona znala da on krši mere zabrane, i svesno i voljno nije preduzela ništa tim povodom, odnosno o tome nije obavestila poverenika iako je to morala da uradi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike