Slučaj ubistva novinara Milana Pantića je u Tužilaštvu za organizovani kriminal: Usmena informacija Verana Matića

31.10.2022

17:22

0

Radna grupa MUP-a došla do imena osoba koje su učestvovale direktno u likvidaciji Pantića, kaže Matić

Slučaj ubistva novinara Milana Pantića je u Tužilaštvu za organizovani kriminal: Usmena informacija Verana Matića
24sedam/Goran Sivački - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Predsednik Komisije za istraživanje ubistva novinara Veran Matić rekao je danas da je od nadležnog tužioca u Jagodini dobio usmenu informaciju da je predmet ubistva novinara Milana Pantića u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Matić je za Tanjug rekao da kao predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara nije dobio informaciju o statusu istrage ubistva Pantića.

Vikipedija
Milan Pantić

Kako je rekao, koliko mu je poznato, tužlaštvo još nije pozvalo istražitelje ovog slučaja, predstavnike Radne grupe, tužioca koji je do sada vodio slučaj kako bi se razmatrale sve opcije za nastavak istrage.

- Kao što je poznato, kao Komisija za istraživanje ubistava novinara, kao i radna grupa u MUP-u koja je radila na ovom slučju, već nekoliko godina predlažemo da Tužilaštvo za organizovani kriminal preuzme istragu, jer svi dokazi i indicije, govore da je reč o organizovanoj kriminalnoj grupi u sprezi sa političkim moćnicima - objasnio je Matić.

On je dodao i da je radna grupa MUP-a došla do imena osoba koje su učestvovala direktno u likvidaciji novinara Pantića.

- Neophodan je dodatni napor i resursi, ovlašćenja Tužilaštva za organizovani kriminal kako bi se do kraja istražio ovaj slučaj, i nalogodavci i počinioci priveli pravdi - rekao je Matić.

Veran Matić na promociji knjige "Blistavo i strašno" ATA Images M.K.
Veran Matić

On je dodao i da ako postoji iskrena želja da se ubistvo Milana Pantića potpuno razreši i krivci kazne, neophodan je sistemski pristup istražnih organa, strpljenje u istrazi, kao i veliko međusobno poverenje i vera u ostvarivost cilja.

- Sada smo u 22. godini nekažnjivosti zločinaca, dan pred svetski Međunarodni dan borbe protiv nekažnjivosti ubistava novinara. I možda su ovo poslednji trenuci u kojima treba da upotrebimo najjače oružje, sa najboljim i najposvećenijim istražiteljima. Zbog toga i verujem da ako se uspostavi sinergija političke volje, snažnog učešća Tužilaštva za organizovani kriminal, policije, i svih do sada angažovanih na ovom slučaju sa novinarskom zajednicom, da je moguće dovesti do sudskog epiloga i pravedne kazne - zaključuje Matić.

Tužilaštvo za organizovani kriminal se još nije oglasio ovom slučaju.

UNS je ranije danas saopštio da je slučaj ubistva novinara Milana Pantića sada pred Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike