"Gledao me je i masturbirao": Jezive ispovesti tri Beograđanke, žrtve manijaka iz gradskog prevoza

31.10.2022

15:53

0

Jedino pozitivno kod ove situacije jeste da sugrađani nisu okrenuli glavu što je najčešća reakcija kada se ovakve scene primete u gradskom prevozu

"Gledao me je i masturbirao": Jezive ispovesti tri Beograđanke, žrtve manijaka iz gradskog prevoza
manijak iz GSP-a - Copyright Printscreen/TikTok/ujedinjeninarod

Mirnu nedelju juče je uzburkala informacija o drami u autobusu gradskog prevoza na liniji 43 kod Pančevačkog mosta. Naime, muškarac je polno uznemiravao dve maloletnice kada ga je zbog toga napao drugi putnik autobusa i zadržao do dolaska policije. Ipak, da ovakvi događaji nisu retkost svedoče i mnogobrojne ispovesti Beograđanki.

U jučerašnjem događaju, Milenko I. je polno uznemiravao dve devojke koje su izlazile iz autobusa, a Milenko N. ga je prvo opomenuo da to ne radi. Ipak, Milenko I. mu je prišao i udario šamar! U obračunu dvojice muškaraca građani su uspeli da zadrže Milenka I. do dolaska policije.

Jedino pozitivno kod ove situacije jeste da sugrađani nisu okrenuli glavu što je najčešća reakcija kada se ovakve scene primete u gradskom prevozu.

Printscreen/TikTok/ujedinjeninarod
Manijak kog su građani izbacili iz autobusa

Ipak, da većina okreće glavu, ali da ovakve scene nisu retkost u prestonici svedoče i tri Beograđanke za "Blic".

- Bilo je to autobusu na liniji 33. Užasna je gužva bila, samo što nismo stajali jedni drugima na glavi. Svi smo zbijeni bili jedni u druge i isprva kada sam osetila ruku na butini nisam ništa posumnjala jer, zaboga, gužva je! Međutim, kako se taj dodir ponovio, osmotrila sam čija je to ruka u pitanju. Pored mene je stajao muškarac u srednjim dvadesetim u skoro pa neprirodnom položaju. Unosio mi se do lica i vrata, a onda je umesto butine počeo da me dodiruje u predelu prepona - priča devojka za "Blic" koja je želela da ostne anonimna i dodaje:

- Bila sam šokirana i preplašena, grlo mi se osušilo u sekundi i samo sam poskočila unazad kao opečena gurajući druge ljude oko sebe. On mi se opet približio i ponovo dodirivao, a ja sam se ponovo samo izmicala. U tom mom izmicanju, verovatno sam gurala jednog starijeg gospodina koji me je isprva pogledao ljutito, međutim kada je video moju unezverenu facu i njega, ćutke se isprečio između mene i manijaka sve vreme ga gledajući u oči. Istrčala sam na sledećoj stanici - ispričala je ona.

Poprilično jeziva situacija desila se drugoj Beograđanki kada ju je manijak uhodio.

Profimedia
Napadi manijaka u autobusu nisu retki

 

- Videla sam ga u autobusu da me čudno gleda. Sve u vezi sa njim je bilo čudno. Srce mi se spustilo u pete kad je izašao na istoj stanici kad i ja. Pribrala sam se i ostala na stanici gde je bilo više ljudi i pratila šta on radi. Ali me je on i dalje fiksirao pogledom. Nisam smela da krenem prema zgradi sama pa sam pozvala brata na telefon i poprilično glasno razgovarala sa njim ne bi li manijaku stavila do znanja da pričam sa drugom muškom osobom - započinje priču dvadesetsedmogodišnja Beograđanka i dodaje.

Međutim, prema njenoj priči čak ni ovaj potez nije uplašio manijaka.

- Osmelila sam se i krenula put stana, pričajući na telefon, ali on je krenuo za mnom. Dao mi je par metara prednosti, ali je išao za mnom. Očekivala sam da će moj brat sići dole po mene, ali on me uopšte nije shvatao ozbiljno! Pribrala sam se i shvatila da ne smem manijaka da dovedem do zgrade u kojoj živim. Odlučila sam još jednom da proverim da li me zaista prati. Zastala sam na trotoaru i pretvarala se da vežem pertle. I on je zastao par metara dalje od mene, pretvarao se da gleda negde u daljinu - nastavlja ona.

Beograđanka priča da je u tom trenutku bila potpuno sigurna da ništa nije umislila i počela je da razmatra taktike za beg u glavi, a onda je došla do poslednje raskrsnice pred njenu zgradu.

- Na raskrsnici je svetlelo crveno za pešake. Zaustavila sam se pred pešačkim prelazom, pogledala levo i desno videla da su automobili daleko i dala sam se u sprint. Trčala sam do stana koliko me noge nose i nisam se okretala dok nisam bila pred ulazom - nije ga bilo - ispričala je ona.

Tanjug/Miloš Milivojević
Beograđanke su podelile svoja strašna iskustva

Još jedna mlada Beograđanka podelila je svoju ispovest koja se desila ove zime.

- Vraćala sam se kući uveče. Nije bilo previše kasno, možda oko 22 sata, ali iz nekog razloga došao je sablasno prazan prevoz. Sama sam sedela u prevozu, a već na sledećoj stanici je ušao još jedan putnik. Ono što je odmah bilo čudno jeste da je od celog autobusa on seo baš nasuprot mene. Prvo me je gledao, a ja sam se pretvarala da ne vidim to i gledala sam kroz prozor. Već u sledećem trenutku manijak je bez ustezanja izvadio polni organ i počeo da masturbira! Otrčala sam do vozača, htela sam da kažem nešto, ali svaka reč mi se zaglavila u grlu. Samo sam izletela na sledećoj stanici i nastavila trčeći do kuće - ispričala je ova dvadesetpetogodišnja Beograđanka.

Kako do veće bezbednosti putnika

U JKP GSP i sami zaključuju da su putnici godinama unazad izloženi raznim napadima i oblicima maltretiranja, ali dodaju da su česti i verbalni i drugi napadi i na vozače i vozila GSP-a.

- Svi ovi napadi ugrožavaju ne samo bezbednost putnika i vozača u vozilu, već i celokupnu bezbednost u saobraćaju. Stoga u takvim situacijama, kao i u situacijama kada se neko od putnika povredi ili mu pozli, kao i kada postoji saznanje da je neko od putnika izložen maltretiranju vozač pritiska "panik taster" (alarm hitne službe), ukoliko je potrebno i moguće zaustavlja vozilo, zatim poziva policiju, hitnu pomoć ili vatrogasce - objašnjavaju u GSP.

24sedam/S.Š.
Najvažnije je ne okretati glavu na nasilje

Kako kažu, pritisak na panik taster alarmira OKC Sekretarijata za javni prevoz i Dispečerski centar GSP-a, koji stupaju u kontakt sa vozačem i prikupljaju podatke o incidentu.

- Ukoliko vozač nije uspeo, dispečeri pozivaju hitne sližbe i vozaču daju instrukcija za postupanje. Na žalost u najvećem broju slučajeva nasilnici pobegnu pre nego što policija stigne. Stoga je važno da oni koji su indentifikovani i privedeni budu oštro kažnjeni kako bi se kofliktne situacije i nasilje u javnom prevozu sprečilo - kažu u GSP.

Najbolji savet bi bio, dakle, da u slučaju da vas neko maltretira u vozilima gradskog prevoza, što pre o tome obavestite vozača. Putnici takođe treba da budu ti koji neće okretati glavu na neku nemilu scenu, već i oni mogu da alarmiraju vozača, a onda će on dalje da postopi po proceduri. Najgore od svege je trepeti nasilje i maltretiranje ili ga posmatrati, a ne reagovati.

(Blic)

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike