"Čula sam jak udarac, krvi je bilo svuda - muškarac kog je udario auto nije bio na trotinetu": Svedok nesreće u Nišu otkrio šta se dogodilo

28.10.2022

14:37

0

Nezgoda se desila na raskrsnici ulica 7.jula i Svetosavske, pod okolnostima koje policija utvrđuje

"Čula sam jak udarac, krvi je bilo svuda - muškarac kog je udario auto nije bio na trotinetu": Svedok nesreće u Nišu otkrio šta se dogodilo
Ilustracija - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Jedna Nišlijka koja živi u Ulici 7. jula opisala je trenutke nakon saobraćajne nesreće u kojoj je, sinoć oko 22.05 časova povređen muškarac star 51.godinu sa područja Kosova i Metohije kada je na njega naleteo automobil marke „folksvagen“ niških registarskih oznaka.

Nezgoda se desila na raskrsnici ulica 7.jula i Svetosavske, pod okolnostima koje policija utvrđuje.

- Puklo je jako, mislila sam da su se sudarila dva automobila. Tek kada sam malo kasnije pogledala sa prozora videla sam čoveka kako leži na ulici i Hitnu pomoć. Bilo je strašno, tragovi krvi su svuda - rekla je.

Iako je prva informacija koju su preneli mediji bila da je povređen vozač trotineta, budući da je Hitnoj pomoći upućen takav poziv, prema saznanjima „Blica“, u pitanju je pešak na koga je naleteo automobil dok je prelazio ulicu.

- Moguće je da se čovek zbunio, jer nije iz Niša, pa je pokušao da pređe kolovoz na mestu gde nema pešačkog prelaza. Međutim, ako je ta verzija u pitanju, ostaje nejasno zbog čega nije prešao ulicu samo nekoliko metara pre tog mesta, gde postoji obeleženi pešački prelaz - navela je žena koja živi nedaleko od mesta nesreće.

Na mestu udesa, i dalji su vidljivi tragovi teške saobraćajne nezgode. Velika krvava lokva, nalazi se na sredini kolovoza a od nje, tragovi krvi, protežu se desetak metara.

Povređeni, za koga se nakon pregleda na licu mesta sumnjalo da ima politraume, prevezen je u Klinički centar u Nišu, gde je zbrinut i trenutno stabilan.

-Pacijent je na prijemu bio svestan, komunikativan, sa prelomom potkolenice, podlaktice i povredama glave. Prebačen je u jedinicu intezivnog lečenja. I sada je svestan, komunikativan, trenutno stabilnih vitalnih parametara. Dodatna dijagnostika je u toku - navode u KC Niš.

Navodno, komunikacija sa povređenim je otežana zbog jezičke barijere jer pacijent slabo poznaje srpski jezik.

Kako “Blic” nezvanično saznaje, njegova rodbina je odmah došla u NIš kako bi ga posetila i informisala se o njegovom zdravstvenom stanju. Kojim je povodom povređeni čovek boravio u Nišu i gde je odseo, u ovom trenutku nije poznato jer se nalazi na lečenju odeljenju intenzivne nege.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike