Mladoj lekarki iz Kladova lekari spasili život, ali nisu mogli da spasu njeno novorođenče: Jedva izvučena iz vozila nakon udarca

26.10.2022

10:30

0

Autor: 24sedam

Svi koji su bili u kolima su pali i prignječili trudnu doktorku J. Č

Mladoj lekarki iz Kladova lekari spasili život, ali nisu mogli da spasu njeno novorođenče: Jedva izvučena iz vozila nakon udarca
Ilustracija - Copyright RINA

Uprkos borbi lekari nisu uspeli da spasu bebu trudnici koja je sa još četiri osobe povređena juče popodne u saobraćajnoj nesreći kod Kladova.

- Nesreća se dogodila pola kilometra od izlaska iz Kladova, u pravcu za Negotin, na krivini. Iz Kladova je u jednom automobilu krenulo četiri osobe. Iz pravca Negotina u autu je bio samo vozač, stariji čovek, koji je izgubio kontrolu nad vozilom i sa bočne strane udario u automobil koji je išao iz Kladova. Od siline udarca automobil iz Kladova je sleteo u jarak – nezvanične su infomracije iz policije.

Kladovski automobil vozio je vatrogasac M.Č., star tridesetak godina, a njegova supruga, doktorka u Zdravstvenom centru Kladovo, sedela je iza suvozača.

- Kada je automobil sleteo u jarak, bukvalno svi koji su bili u kolima su pali i prignječili trudnu doktorku J.Č. Za par minuta su stigli policija i dva vozila hitne službe i odmah prebacili povređene u bolnicu. Mladu trudnu doktorku su hitno preneli u salu i krenuo je carski rez. Ali, čim su je otvorili počela je da šiklja krv... Uspeli su da spasu koleginicu, ali je bebica izvađena bez znakova života.  Punih sat vremena lekari su animirali bebu, pokušavajući na sve načine da je ožive, ali nažalost bez uspeha. Nakon urađenog carskog reza, mlada žena je odmah prebačena za Beograd – saznaje se iz izvora iz istrage.

U beogradskoj bolnici odmah je urađen snimak ultrazvukom i konstatovano je da je carski rez urađen perfektno, s obzirom na povrede. Kladovski lekari uspeli su da spasu život mlade koleginice i da prilikom carskog reza, i borbe za život mlade žene, sačuvaju matericu, tako da ova mlada žena u budućnosti može imati decu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike