Ovako su "kavčani" opstajali u Istanbulu: Evo koliko su plaćali za novi identitet!

25.10.2022

20:10

0

Živković je imao isprave Bosne i Hercegovine, Švajcarske i Ukrajine

Ovako su "kavčani" opstajali u Istanbulu: Evo koliko su plaćali za novi identitet!
radoje zivkovic zuti (2) - Copyright Printcreen/ sozcu.com.tr

Pripadnici „kavačkog“ i „škaljarskog“ klana izdvajaju vrtogalve sume novca kako bi „kupili“ novi identitet i slobodno se kretali po svetu! Radoje Živković i Zdravko Perunović, koji su uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Jovana Vukotića, svaki je dao navodno oko 50.000 evra!

Vođa škaljarskg klana Jovan Vukotić brutalno je likvidiran 8. septembra u Istanbulu, naočigled vanbračne supruge Maše i njihovog detata. Dvojica muškaraca na motociklu otvorila su vatru na njega, dok se nalazio u automobilu.Preminuo je na licu mesta, a posle nekog vremena uhapšeno je više od deset ljudi, a među njima i „kavčani“ Radoje Živković i Zdravko Perunović.

Printcreen/ sozcu.com.tr
 

- Gotovo da nema sumnje da je vođa kavčana Radoje Zvicer organizovao i finansirao ubistvo Vukotića, a tu su mu pored „kavčana“ pomoć pružile i dve turske kriminalne grupe. Među uhapšenima u Turskoj su Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera i Zdravko Perunović. Reč je o pripadnicima kavačkog klana, a kod sebe su imali čak 17 lažnih dokumenata iz raznih država. Turska policija je prilikom hapšenja pronašla šest lažnih pasoša i još 11 lažnih ličnih karata. Dokumenta su pripadala „kavčanima“ Radoju Živkoviću i Zdravku Perunoviću. Živković je imao isprave Bosne i Hercegovine, Švajcarske i Ukrajine. Perunović je imao dokumenta Švajcarske, Italije i Crne Gore - navodi izvor i dodaje detalje:

- Svi pripadnici klanova kupuju nove identitete. Uglavnom su to lažni pasoši zemalja Evropske unije, kako bi se nesmetano kretali po Evropi. Čak je i sam Jovan Vukotić imao lažni identitet. Većina njih uglavnom ima slovenačka dokumenta ili isprave neke druge slovenske zemlje zbog jezičke barijere i zbog fizičkog izgleda, koji više odgovara istočnoevropskom. Pripadnici klanova spremni su da plate i do 50.000 evra ali i više za nove isprave. Radoje Živković je uglavnom glumio Ukrajinca - tvrdi sagovornik.

Podsetimo, prema pisanju turskih medija, nakon saznanja da se Vukotić krije u Turskoj, Živković i Perunović došli su u Istanbul gde su se nagodili sa dve kriminalne organizacije da likvidiraju Vukotića. Za to su im, po nalogu Radoja Zvicera, ponudili ukupno 1,5 miliona evra.

Printscreen
Jovan Vukotić

- U ubistvu su učestvovale dve kriminalne grupe čije se vođe trenutno nalaze u zatvoru. Bariš N. je uhapšen pre mesec dana u Italiji i on je iz zatvora svojim ljudima davao uputstva šta da rade, dok je Binali C. u pritvoru u Crnoj Gori. Binalijeva grupa je imala zadatak da prati Vukotića, a Bariševa da izvrši egzekuciju - pišu turski mediji.

BONUS VIDEO:

YouTube

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Alo

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike