"Da li si ti normalna, hoćeš da te ubijem": Bivši košarkaš tokom pljačke pošte zapretio radnici da mu ne ubacuje u ranac sitne pare!

25.10.2022

14:25

0

Autor: 24sedam

Dušan Kosanić (28) osuđen je danas na šest godina zatvora, predhodno robijao zbog 13 razbojništava

"Da li si ti normalna, hoćeš da te ubijem": Bivši košarkaš tokom pljačke pošte zapretio radnici da mu ne ubacuje u ranac sitne pare!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Dušan Kosanić (28), bivši košarkaš i najmlađi srpski serijski razbojnik, osuđen je danas u Višem sudu u Beogradu na šest godina i mesec dana zatvora zbog pljačke pošte. Oglašen je krivim jer je 28. marta ove godine uz pretnju pištoljem opljačkao poštu u Bulevaru kralja Aleksandra.

Pre nego je uhapšen, Kosanić je na slobodi proveo manje od dva meseca jer je prethodno odležao kaznu od pet godina zatvora zbog 13 razbojništava i nanošenje teških telesnih povreda.

Najmlađi srpski serijski razbojnik upao je u poštu 28. marta predveče sa kačketom i kapuljačom na glavi i hirurškim rukavicama na rukama. Iz ranca je izvukao pištolj i radnicama zapretio rečima: "Ovo je pljačka, budite mirni, otvorite sef i niko neće da bude povređen". Kada je jedna od zaposlenih žena otvorila sef, ušao je sa njom i počeo pare da trpa u ranac.

Drama je nastala kada je primetio da žena u njegov ranac stavlja samo novčanice u sitnijim apoenima, od 10 i 20 dinara. Kada je to video, počeo je da se ljuti i sam da ubacuje novac u ranac, i tada je ispalio jedan hitac u pod, a radnici se obratio rečima "Da li si ti normalna, hoćeš da te ubijem". U ranac je stavio 1.419.000 dinara i pobegao.

Podsetimo, prethodno je Kosanić bio hapšen u decembru 2016. Tada se sumnjičio za 25 razbojništava. Medutim, tokom sudskog postupka dokazano je da je učestvovau u njih 13 i zbog toga je osuđen na kaznu od 4,5 godine zatvora.

- Sumnjalo se tada da je iz pošti i banaka odneo više od šest miliona dinara.

Pre nego je krenuo stranputicom, Kosanić je bio perspektivan košarkaš, kome je predviđana velika karijera.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike