Za nevericu: Sveštenik tipovao kuću prijatelja, ukradeno 25 000 evra! Pobegao iz zemlje kad je raščinjen

18.10.2022

10:50

0

Oštećeni opljačkan na dan kada je otišao na liturgiju u jedan niški manastir

Za nevericu: Sveštenik tipovao kuću prijatelja, ukradeno 25 000 evra! Pobegao iz zemlje kad je raščinjen
Sveštenik/ Ilustracija - Copyright Profimedia

 Rasčinjenom svešteniku D.G. (35) iz sela kod Prokuplja, koji se tereti za krivično delo krađa u pokušaju, počelo je suđenje pred Osnovnim sudom u ovom gradu.

D. G., međutim, nije seo na optuženičku klupu, jer je van Srbije i sudi mu se u odsustvu. Njegovom saučesniku D.B. (32) se sudi za tešku krađu i obojica su obuhvaćeni istim predmetom.

D. G., tada sveštenik u selu nadomak Prokuplja, tipovao je kuću svog prijatelja, a D.B. je izvršio krađu i odneo 25.000 evra koje je oštećeni godinama skupljao da bi kupio stan.

Krađu se dogodila 25.oktobra 2020. godine rano ujutro, a  D.G. je znao da je njegov prijatelj toga dana otišao na liturgiju u manastiru kraj Niša. Sveštenik je dovezao  svojim kolima D. B. do kuće u koju je ovaj je upao i pokrao pare. U podeli plena, D. G. je dobio 3. 000 evra.

Kada se vlasnik tokom popodneva vratio kući, zatekao je haos i odmah je pozvao policiju koja je ubrzo došla do počinioca, a kada je oštećeni saznao da ga je tipovao prijatelj, poslao je Eparhiji niškoj obaveštenje, te je D.G. rasčinjen i trenutno boravi van Srbije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike