Kako su otkrivene ubice srpskog "kralja mesa": Braća ubila Čerčila jer je tog dana trebalo da preuzme njihov restoran na ime duga

18.10.2022

22:20

0

Autor: 24sedam

Jednom od braće Dinić Apelacioni sud je povećao kaznu sa 20 na 30 godina zatvora

Kako su otkrivene ubice srpskog "kralja mesa": Braća ubila Čerčila jer je tog dana trebalo da preuzme njihov restoran na ime duga
Ilustracija - Copyright Profimedia

Bilo je sedam i koji minuta tog oktobarskog jutra kada je nedaleko od svoje kuće, u selu Mramor, likvidiran srpski kralj mesa Slobodan Marinković (62) zvani Čerčil.

Ubijen je na putu ka svojoj klanici. Čerčil je bio vlasnik firme “Dakom” a svakog jutra, otprilike u isto vreme, išao je na posao svojim vozilom, sam, dok je, prema ustaljenoj navici, njegov sin kretao desetak minuta ranije.

Na ulazu u stočnu pijacu, na kojoj je pazarni dan bio upravo četvrtak, za volanom svog “mercedesa” zatečeno je Čerčilovo izrešetano telo. Pronašao ga je sin. Usledila je istraga koju je otežavala činjenica da očevidaca likvidacije nije bilo.

Detalj koji je odmotao klupko

Jedini trag koji je vodio inspektore za krvne delikte jeste bilo to što je Čerčilov sin, kad je začuo pucnje, potrčao u tom pravcu i primetio da se sivo vozilo udaljava velikom brzinom sa pravca pijace. A onda se setio da je, odlazeći tog jutra na posao, primetio vozilo i osobu sa kačekotm koja se zaklonila dok je prolazio. Rekao je da je auto koji je video bilo sive metalik boje i da je u pitanju bio “sitroen ksantija”, sa prepoznatljivom crnom lajsnom na bočnoj strani.

I taj detalj usmerio je istragu ka sinovima vlasnika restorana “Lion”, sa kojim je pokojni Čerčil imao sudski spor oko novca, a preminuo je desetak dana pre nego je Marinković ubijen.

Pištoljem hteli da spreče primopredaju "Liona"

Policija je otišla u firmu u kojoj je zatekla braćuMarka (31) i Ivicu (40) Dinić iz Niša. Sređivali su neku papirologiju i ničim nisu odavali da imaju bilo kakve veze sa sačekušom na stočnoj pijaci. U razgovoru sa policajcima rekli su da do primopredaje objekta, koji je sudskom odlukom pripao Čerčilu, neče doći jer je vlasnik "Dakoma" ubijen.

Istraga je nastavljena - na jednom parking pronađen je automobil sa nalepljenim tablicama, izolovan je trag DNK sa čaure, listinzi mobilnih telefona - što je dovelo do hapšenja braće Dinić.

Negirali zločin, pištolj nikad nije pronađen

Optužnica ih je teretila da su Marinkovića ubili iz osvete jer je na dan ubistva trebalo da preuzme deo restorana "Lion".

Marko je u Višem sudu u Nišu osuđen na 20 godina zatvora zbog teškog ubistva, a njegov brat Ivica koji mu je pomogao na 10 godina. Posle žalbe, Apelacioni sud preinačio je kaznu sa 20 na 30 godina zatvora.

Braća su sve vreme negirala zločin, a pištolj kojim je Čerčil ubijen nikada nije nađen.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike