Prerezao vrat u sudnici, pokidao nanogvicu, a sad tvrdi da je krenuo da se preda: Jeličić se godinu i po dana krio na Novom Beogradu!

13.10.2022

11:03

0

Sudsko veće će naknadno doneti odluku da li rešenje kojim mu je određen pritvor ostaje na snazi

Prerezao vrat u sudnici, pokidao nanogvicu, a sad tvrdi da je krenuo da se preda: Jeličić se godinu i po dana krio na Novom Beogradu!
Zoran Jeličić - Copyright MUP

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je na okolnosti određivanja pritvora saslušan Zoran Jeličić koga Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti da je pripadnik "valjevske grupe", a koji je uhapšen 11. oktobra po poternici nakon skoro godinu i po dana bekstva.

Kako je rekao Jeličićev branilac Nikola Jovanović, okrivljeni je već izjaio da je pobegao jer mu "nije dozvoljeno da učestvuje u suđenju".

Jeličić se skoro godinu i po dana krio na Novom Bogradu u Bloku 70, a uhapšen je pre dva dana u okolini Uba kada je, kako je ispričao sudu, krenuo da se preda policiji.

Sudsko veće će naknadno doneti odluku da li rešenje kojim mu je određen pritvor ostaje na snazi.

Jeličić je prošle godine u maju sam sebi skinuo nanogvicu i pobegao iz kućnog pritvora.

Sud mu je odredio pritvor nakon bekstva na osnovu čega je raspisana poternica.

Jeličić je drugooptuženi u predmetu protiv ove organizovane kriminalne grupe, dok je prvooptuženi Milan Lazarević, zvani Laza Bombaš.

Lazarević je 4. oktobra na pauzi tokom suđenja napustio sud, zbog čega mu je određen pritvor i za njim je raspisana poternica.

Uhapšen je nekoliko dana kasnije, takođe u okolini Uba, i trenutno se nalazi u pritvoru.

"Valjevskoj grupi" sudi se za niz teških krivičnih dela - ubistvo, zločinačko udruživanje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, iznuda, nanošenje lakih i teških telesnih povreda, kao i za iznudu novca.

Ova grupa je pohapšena 2009. godine, suđenje je i dalje u toku, jer je, kako je ranije saopštio sud, od ukupnog broja zakazanih suđenja, čak trećina bila odložena na zahtev odbrane.

Pored Lazarevića i Jeličića, optuženi su i Milan Milijanović, Nebojša Goloskoković, Aleksandar Pavlović, Dejan Velimirović, Mirko Lazarević, Marko Miličković i Aleksandar Bošković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike