Srbin osuđen iako je tvrdio da je u Francusku došao da nađe ženu: U autu mu našli 24 kilograma droge

12.10.2022

12:27

0

Autor: 24sedam

Na sudu je izjavio da ga je prevario prijatelj, koji ga je zamolio da za 500 evra prebaci pakete cigareta

Srbin osuđen iako je tvrdio da je u Francusku došao da nađe ženu: U autu mu našli 24 kilograma droge
droga (1) - Copyright Foto: Uprava carine

Na ulasku iz Francuske u Španiju, francuska policija je tokom kontrole vozila uhapsila državljanina Srbije (45) kod koga je pronađeno čak 24 kilograma marihuane.

Carinicima je bilo sumnjivo što je Srbin vozio automobil "audi A5" francuskih registarskih oznaka, iako nije imao prijavljeno prebivalište na teritoriji te zemlje.

Prilikom pregleda njegovog vozila utvrđeno je da je zadnje sedište limuzine blokirano. Aluminijumska ploča je bila zašrafljena na zadnjem delu, praveći bunker ukom je pronađeno 23 paketa sa 24 kilograma droge.

Posle hapšenja, državljanin Srbije je poslat na sud, na kome je izjavio da ga je prevario prijatelj, koji ga je zamolio da za 500 evra prebaci pakete cigareta.

Kada je upitan šta je sa više od 1.600 evra koje je imao kod sebe, on se branio da mu je to ušteđevina. Ispričao je kako je jedno vreme radio u Parizu gde je i upoznao prijatelja koji mu je ponudio posao.

Uhapšeni Srbin je na saslušanju rekao još i da je došao u Francusku kako bi našao ženu za brak i kako bi se skrasio, što je bilo oprečno prvoj priči da je u Pariz došao da zaradi novac za majku, koja je socijalno ugrožena.

Osuđen je na 12 meseci zatvora i da ostane u pritvoru do upućivanja na izdržavanje, pet godina zabrane ulaska u Francusku, oduzimanje vozila i carinska novčana kazna od 40.000 evra.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike