Saslušana 22 navijača zbog sukoba s policijom tokom "Evroprajda": Spremaju se i tri poternice

11.10.2022

12:58

0

Autor: 24sedam

Uhapšeni se terete da su napali i povredili 13 policajaca i oštetili pet automobila MUP-a

Saslušana 22 navijača zbog sukoba s policijom tokom "Evroprajda": Spremaju se i tri poternice
Ilustracija - Copyright MUP

Pred Prvim javnim tužilaštvom u Beogradu danas su saslušane 22 osobe, koje su uhapšene juče zbog sumnje da su tokom trajanja "Evroprajda" 17. septembra oko 17 sati u Bulevaru oslobođenja bb kod železničke stanice Karađorđev park napali i povredili 13 policajaca u vršenju službene dužnosti i oštetili pet vozila MUP-a, čime je pričinjena šteta u iznosu od tri miliona dinara.

Tužilaštvo navodi da je devetnaest okrivljenih izjavilo da negiraju izvršenje krivičnog ali da ne žele da iznose odbranu, dok je troje okrivljenih iznelo svoju odbranu i negiralo izvršenje krivičnog dela.

Tužilaštvo je predložilo Prvom osnovnom sudu u Beogradu da u odnosu na sva zadržane osobe koje su saslušane pred tužilaštvom odredi pritvor zbog, kako navode, "postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na saučesnike koji su u bekstvu, dok je u odnosu na sedam lica predložilo određivanje pritvora i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo."

- U odnosu na okrivljene L. T. i M. M. za koje se osnovano sumnja da su kolovođe grupe, a kojima se na teret stavlja izvršenje krivičnog dela Učestvovanje u grupi koja izvrši krivično delo iz čl. 349 st. 2 KZ koje delo je sa elementima nasilja za koje je predviđena kazna zatvora do osam godina predloženo je određivanje pritvora i po osnovu da su način izvršenja i težina posledica krivičnog dela dovele do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Takođe, kako se navodi, tužilaštvo će sudu staviti predlog za određivanje pritvora i izdavanje poternice u odnosu na tri okrivljena čiji je identitet utvrđen a koja se trenutno nalaze u bekstvu, te će u dokaznom postupku tužilaštvo ispitati u svojstvu svedoka oštećene i očevice događaja, zatim narediti veštačenje telesnih povreda koje su zadobili policijski službenici, eventualno narediti antropološko veštačenje, a po potrebi sprovesti i druge radnje, nakon čega će doneti odluku u predmetu o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike