Niški robijaši priznali da su cimera skoro nasmrt pretukli metalnim šipkama: Osuđeni na po četiri godine zatvora

11.10.2022

10:00

0

Autor: 24sedam

Pretučeni D. J. je osuđen za ubistvo u kafanskoj tuči, kada je odbio da plati račun od dve hiljade dinara

Niški robijaši priznali da su cimera skoro nasmrt pretukli metalnim šipkama: Osuđeni na po četiri godine zatvora
kpz nis rtv novi pazar (1) - Copyright Printscreen/YouTube/RTV Novi Pazarr

Dvojica osuđenika niškog zatvora osuđena su na po četiri godine robije jer su pre dve godine skoro nasmrt pretukli zatvorskog cimera.

Radi se o S. M. (31) iz Trstenika i M. F. (29) iz Kruševca koji su, kako je potvrđeno iz Višeg suda u Nišu, priznali krivično delo za koje su se teretili, prenosi Telegraf.rs.

- M. F. je pravnosnažno osuđen na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela sa Višim javnim tužilaštvom na četiri godine zatvora zbog krivičnog dela teška telesna povreda u saizvršilaštvu. Pravnosnažna kazna u istom trajanju, takođe na osnovu sporazuma o priznanju krivice za isto krivično delo, izrečena je i S. M. – saopštio je sudija Miško Radivojević, portparol ove pravosudne institucije.

Do krvavog obračuna došlo je 4. maja 2020. godine kada su S. M. i M. F. metalnim šipkama napali tada dvadesetdvogodišnjeg D. J. iz Prokuplja koji je u niškom zatvoru izdržavao kaznu zbog ubistva.

Posle svađe sa cimerom, S. M. i M. F. su odvalili metalne nogare sa kreveta i izudarali ga po glavi i telu nanevši mu teške telesne povrede opasne po život. Zatim su ga odvukli do izlaza iz paviljona gde su ga predali čuvarima.

S. M. je u niškom zatvoru izdržavao kaznu zatvora od osam godina zbog trgovine narkoticima a M.  F. je zbog istog dela dobio četiri godine.

Teško povređeni cimer je D. J. je na robiji dugoj 13 godina godina jer je 2017. u Prokuplju nožem usmrtio Vojislava Blagojevića (26). Blagojević je stradao u pokušaju da vlasnika kafane odbrani od batina jer je D. J. odbio da plati račun od dve hiljade dinara.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike