Pretukao kineskog radnika, pa gađao radnu mašinu u firmi i izazvao požar: Pritvor za nasilnika iz Bora za kojim se tragalo!

06.10.2022

20:45

0

M. V. za kojim se tragalo sam se, u pratnji svog advokata, javio tužilaštvu

Pretukao kineskog radnika, pa gađao radnu mašinu u firmi i izazvao požar: Pritvor za nasilnika iz Bora za kojim se tragalo!
Policija - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Posle raspisane potrage pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Majdanpeku za M. V. (50) iz ovog grada, za kojim se intenzivno tragalo više dana, zbog sumnje da je počinio krivična dela ugrožavanje sigurnosti i izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, on se u pratnji svog advokata javio nadležnom tužilaštvu.

Sumnja se da su M. V. i još pet osoba, koje su ranije bile uhapšene, 24. septembra, oko 23.30 časova, maskirani ušli u "Donji deo grebena" na planini Starica i fizički napali kineskog radnika koji je upravljao radnom mašinom, saopšteno je iz Policijske uprave Bor.

Kako se sumnja, najpre su ga izvukli iz kabine, više puta udarili, a potom kamenicama gađali radnu mašinu kineske firme "Jinshan construction" i na njoj izazvali požar. Kineski radnik lakše je povređen, a pričinjena materijalna šteta na radnoj mašini procenjuje se na oko 150.000 američkih dolara.

Kako se navodi u saopštenju, osumnjičenog je nadležno tužilaštvo saslušalo, a nakon saslušanja sudija za predhodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike