Pokrenut nadzor nad Centrom za socijalni rad u Vršcu: Dozvolili da bude sam s ćerkom, on je ubio

06.10.2022

09:49

0

Autor: M. Brkić

Devojčica će biti sahranjena danas, a njen otac i ubica sutra

Pokrenut nadzor nad Centrom za socijalni rad u Vršcu: Dozvolili da bude sam s ćerkom, on je ubio
Vršac ubistvo - Copyright 24sedam/Goran Sivački Facebook/M.B.

Nakon što je Marko B. ubio svoju ćerku (3), a potom sebe, u stanu u Vršcu, Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova u Novom Sadu obavlja nadzor nad Centrom za socijalni rad u Vršcu. Uprkos što je samo nedelju dana ranije bio osuđen za nasilje u porodici uz obavezno psihijatrijsko lečenje, Marku B. je omogućeno da samostalno viđa dete.

- Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova u Novom Sadu obaveštava javnost da je odmah po saznanju o ubistvu mlt. P.B. i samoubistvu njenog oca M.B. koje se dogodilo 04. oktobra 2022. godine u Vršcu preduzeo sve mere iz svoje nadležnosti i započeo nadzor u Centru za socijalni rad Vršac - navodi se u odgovoru Sekretarijata.

Navode da će, "nakon izvršenog nadzora i analize stručne i druge dokumentacije, kao i realizovanih intervjua sa stručnim radnicima Centra za socijalni rad u Vršcu, Pokrajinski sekretarijat utvrditi da li su preduzete sve aktivnosti u vršenju javnih ovlašćenja u konkretnom slučaju."

- Ukoliko se utvrde nepravilnosti ili nezakonitosti Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova će preduzeti radnje iz svoje nadležnosti - navode iz Sekretarijata.

Kako se nezvanično saznaje, nekoliko službenika Centra za socijalni rad u Vršcu suspendovano zbog očiglednih propusta u radu.

Podsetimo, Marko B. udavio je svoju trogodišnju ćerku prekjuče u stanu u Vršcu, a potom se obesio. Pre samo nedelju dana osuđen je zbog nasilja u porodici uslovno na godinu dana robije sa rokom provere od tri godine i obavezno psihijatrijsko lečenje, jer je usled mešovitog poremećaja ličnosti i anksiozno-depresivnog stanja fizički i psihički zlostavljao suprugu. 

Ujak devojčice kazao je medijima da je Marko B.dobio pravo da viđa dete samostalno jednom nedeljno, iako se majka tome protivila i govorila da je opasan.

Marko je zločin najavio putem SMS poruka i video-snimka koje je slao na više adresa, između ostalog, i supruzi koja je pozvala policiju. Policija koja je izašla na teren zatekla je stravičan prizor.

Devojčica će biti sahranjena danas, a njen otac i ubica sutra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike