Kruševljanin osuđen na četiri godine zatvora: Postigao sporazum, a sa saučesnicima poharao kuću u Gornjem Rataju

04.10.2022

21:06

0

Uzeli su satove, nakit, lovačko oružje, ali i parfeme i druge predmete čija se vrednost procenjuje na najmanje 60.000 evra

Kruševljanin osuđen na četiri godine zatvora: Postigao sporazum, a sa saučesnicima poharao kuću u Gornjem Rataju
Zaplenjeni satovi Batrovci - Copyright Uprava carina

Boban P.(36) iz Kruševca osuđen je na četiri godine zatvora zbog teške krađe koja se u noći između 29.i 30. maja dogodila u selu Gornje Rataje kod Aleksandrovca. Kruševljanin poreklom iz sela Kapidžija priznao je krivično delo koje mu se stavljalo na teret, nakon čega je potpisan sporazum o priznanju krivice.

U pljački porodične kuće porodice Miljković, odakle su ukradeni predmeti čija je vrednost procenjena na oko 60.000 evra, učestvovale su još dva osobe i protiv njih je podignuta optužnica.

Reč je o Stefanu. M. (31) iz Trstenika i Goranu N.(52) iz Laćisleda kod Aleksandrovca. Suđenje još nije zakazano, ali se ne isključuje mogućnost da se i sa ovom dvojicom optuženih postigne sporazum.

Uzeli su satove, nakit, lovačko oružje, ali i parfeme i druge razne predmete čija se vrednost procenjuje na najmanje 60.000 evra, a veći deo ukradneih predmeta pronađen je prilikom pretresa.

U međuvremenu osuđeni počinilac je ispričao da su kuću “tipovali”, jer su domaćini van zemlje, a da su planirali da robu prodaju i podele novac.

Osnovno javno tužilaštvo u Brusu i pripadnici PU Kruševac i policijskih stanica Aleksandrovac i Trstenik rasvetlili su veliku krađu vrlo brzo nakon što je počinjena.Trsteničanin i Kruševljanin su uhapšeni, dok se Župljanin već nalazio u pritvoru zbog sumnje da je počinio drugo krivično delo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike