Saslušana madam Neda i ekipa koja je podvodila devojke: Tužilaštvo traži pritvor za svih šest članova beogradske kriminalne grupe!

31.08.2022

13:42

0

Tužilaštvo je predložilo da se pritvor zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke i opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti ili izvršiti neko drugo krivično delo

Saslušana madam Neda i ekipa koja je podvodila devojke: Tužilaštvo traži pritvor za svih šest članova beogradske kriminalne grupe!
Hapšenje zbog prostitucije: Ilustracija - Copyright printscreen/MUP

Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu predložilo je sudu da odredi pritvor članovima organizovane kriminalne grupe, koji se sumnjiče za posredovanje u prostituciji.

Tužilaštvo je predložilo da se pritvor odredi Nedi Babić (34) , Samiru Babiću (44), Nini Rangelov (32) , Milici Mladenović (26) , Milici Obradović (29) i Vesni Vranešević (62) , zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke i opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti ili izvršiti neko drugo krivično delo, saopštilo je to tužilaštvo.

Osumnjičeni su saslušani danas u tužilaštvu, a terete se za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i posredovanje u prostituciji.

Kako je MUP juče saopštio, oni su od novembra 2021. do jula ove godine organizovali prostituciju putem pojedinih sajtova za oglašavanje, podsticali, navodili i učestvovali u posredovanju u vršenju prostitucije više osoba ženskog pola na teritoriji Beograda.

Takođe, kako se sumnja, oni su organizovali predaju više osoba ženskog pola trećim licima, korisnicima usluga u cilju pružanja seksualnih usluga, a novac stečen na taj način delili su između sebe u skladu sa zadacima koje su obavljali i sa tim novcem su pokrivali i troškove koje su imali tokom obavljanja ovih nelegalnih radnji.

Prilikom pretresa, kod osumnjičenih su pronađeni mobilni telefoni i SIM kartice korišćene pri izvršenju krivičnog dela, kao i uplatnice sa izvršenim transakcijama novca.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike