Brutalno prebijanje u Novom Sadu: Kontić negirao krivicu, suđenje za pokušaj ubistva počinje u maju!

19.04.2022

14:37

0

Snimak se na društvenim mrežama pojavio 11. septembra, a na kome se vidi prebijanje muškarca

Brutalno prebijanje u Novom Sadu: Kontić negirao krivicu, suđenje za pokušaj ubistva počinje u maju!
Ivan Kontić - Copyright MUP

Pred Višim sudom u Novom Sadu danas je održano pripremno ročište Ivanu Kontiću (30), optuženom za pokušaj ubistva Miljana Mandića, 24. avgusta 2020, a početak suđenja zakazan je za 25. maj, rekla je portparolka suda Jelena Ostojin.

Kontiću je 30. marta produžen pritvor za još dva meseca, a prema toj odluci pritvor može da mu traje do 30. maja. Sa njim su na optuženičkoj klupi i O. L. i L. V. Sva trojica su na pripremnom ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, negirali krivicu za dela koja im se stavljaju na teret.

Više javno tužilaštvo optužnicom Kontića tereti za krivično delo ubistvo u pokušaju, O. L. za učestvovanje u tuči, a L. V. za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. Kontić je u decembru 2020. godine izručen Srbiji iz Crne Gore, gde je pobegao po izvršenju krivičnog dela. Uhapšen je u Podgorici po poternici Srbije 11. oktobra, mesec dana od pokretanja postupka.

Na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak na okolnosti pritvora i bekstva, Кontić je tvrdio da iz Srbije nije bežao, već da je u Crnu Goru otišao pre pokretanja bilo kakvog postupka protiv njega. Iznoseći odbranu pred tužiocem, on je u decembru prošle godine negirao da je pokušao da ubije Mandića, kojeg je tom prilikom prebio.

Do sukoba je došlo jer mu je Mandić prethodno uputio pretnje i nije mu dozvolio da uđe u kladionicu. Kontić kao nekadašnji reprezentativac Crne Gore u džudou zna kako se nanose teške povrede, opasne po život, i upravo njih nije zadao Mandiću tokom fizičkog obračuna, teza je njegove odbrane. Njegova odbrana takođe tvrdi da u javnosti nije objavljen ceo snimak obračuna već samo jedan njegov deo, nakon čega je i pokrenut ovaj postupak protiv Kontića.

Snimak se na društvenim mrežama pojavio 11. septembra, a na kome se vidi prebijanje muškarca. Kontić je poreklom iz Nikšića, a u Srbiji je navodno diplomirao na Pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik pre ovog incidenta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike